Triodos Investment Management benoemt William de Vries als Director Impact Equities & Bonds

Triodos Investment Management heeft William de Vries benoemd als Director Impact Equities & Bonds per 1 februari 2020. In deze rol zal William leiding geven aan Triodos IM’s business line waar de fondsen onder vallen die beleggen in beursgenoteerde aandelen en obligaties van bedrijven die via hun bedrijfsvoering bijdragen aan het oplossen van wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen.

William de Vries is in 2017 bij Triodos Investment Management komen werken als Fondsmanager van Triodos Euro Bond Impact Fund. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de beleggingsindustrie. Voorafgaand aan Triodos, heeft William bijna 10 jaar bij Kempen Capital Management gewerkt als Head of Core Fixed Income. Daarvoor heeft hij verschillende portfolio management en directieposities bekleed bij Philips Pensioenfonds, Merrill Lynch Investment Managers en BlackRock. William heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is DSI-gecertificeerd en als Register Beleggingsanalist geregistreerd bij de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA).

“Na een transitieperiode volgend op het besluit om het financiële asset management in huis te halen voor onze fondsen die beleggen in beursgenoteerde bedrijven en obligaties, gaat de Impact Equities & Bonds afdeling waar deze fondsen onder vallen nu een nieuwe fase in. Ik kijk er naar uit om samen met een toegewijd en getalenteerd team samen te werken aan het verder ontwikkelen en laten groeien van ons productaanbod”, zegt William de Vries over zijn benoeming.

Tot het moment dat er een vervanger is gevonden zal William zijn rol als fondsmanager van Triodos Euro Bond Impact Fund combineren met zijn nieuwe rol.

Share Button