Rabo Corporate Investments stapt in e-scooter deelsysteem GO Sharing

Bron
Rabobank

Rabo Corporate Investments (RCI), de investeringstak van Rabobank, wordt aandeelhouder in GO Sharing. Dankzij een investering van Rabo Corporate Investments en de overige partners van GO Sharing kan GO Sharing haar ambitie om dit jaar haar dienstverlening uit te breiden in 20 Nederlandse steden waarmaken.

De ambities van GO Sharing

GO Sharing is in Nederland hét elektrische deelsysteem en heeft grote ambities. De onderneming  wil het duurzaamste en meest toonaangevende e-scooter deelsysteem in Europa worden. Na een succesvolle pilot in Eindhoven en de investering van toonaangevende partners is GO Sharing goed gepositioneerd om snel door te groeien. Binnenkort is GO Sharing in staat om heel Nederland te voorzien van het e-scooter deelsysteem. GO Sharing is goed schaalbaar omdat het nauw samenwerkt met haar leaseprovider GreenMo. Deze heeft al een landelijk dekkend servicenetwerk voor e-mobiliteit in Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Duurzaamheid is zowel voor GO Sharing en Rabobank een belangrijk criterium voor de toekomst. GO Sharing heeft de ambitie om de manier waarop mensen reizen duurzaam te veranderen. Het bedrijf biedt volledig elektrische scooters aan die direct een bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit, vermindering van geluidsoverlast en aan het oplossen van het mobiliteitsprobleem in stedelijke gebieden.

Raymon Pouwels, general manager van GO Sharing: “Door de financiële injectie van onze partners kunnen we onze missie najagen en dit jaar al duizenden extra e-scooters uitzetten in 20 nieuwe steden in Nederland. Wij zijn er trots op dat GO Sharing in Rabo Corporate Investments een partner heeft gevonden die de ambitie om het meest toonaangevende e-scooter deelsysteem in Europa te worden gezamenlijk wil verwezenlijken. Let’s GO together, GO green – GO Sharing!”

Investment Director Thijs Friederich van Rabo Corporate Investments: “Rabobank heeft de ambitie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. GO Sharing sluit daar met haar producten en diensten naadloos bij aan. Wij zijn trots op deze groene koploper die de elektrische mobiliteit in steden en het deelgebruik ervan stimuleert en die zo werkt aan een meer duurzaam transport. Rabobank gelooft in de oplossingen die GO Sharing biedt en wil met de samenwerking een hogere marktpenetratie van GO Sharing mogelijk maken.”

Rabobank’s investeringstak Rabo Corporate Investments heeft wereldwijd meer dan EUR 1.4mrd geïnvesteerd, sectorbreed in Nederland en binnen Food & Agri wereldwijd. Deze investeringen variëren van groeikapitaal voor start-ups and scale-ups tot (co-)investeringen in volwassen bedrijven en fondsen.

Share Button