Belfius financiert de bouw van ’s werelds krachtigste “zonnedak” in Venlo

Bron
Belfius

Belfius heeft onlangs laatste hand gelegd aan de financiering van AG Heylen Energy, een joint venture die Heylen Warehouses – een Belgisch bedrijf actief in logistiek vastgoed – en AG Real Estate samen hebben opgericht voor de realisatie van grootschalige groene energieprojecten. 

Met de kaderfinanciering over 15 jaar is een totaalbedrag van 15,3 miljoen euro gemoeid. Eén van de tranches is bestemd voor het installeren van niet minder dan 48.040 zonnepanelen op het dak van de Venlo E-Commerce Logistic Campus in Venlo in het Nederlandse Limburg.

Deze fotovoltaïsche installatie heeft een oppervlakte van de 12,6 hectare – het equivalent van 20 voetbalvelden – en zal een gecombineerde capaciteit van meer dan 18 MWp hebben, wat er “het krachtigste zonnedak ter wereld” van maakt.

De bouw startte begin dit jaar en de installatie zou in juni 2020 operationeel moeten zijn. De geschatte productie zal volstaan om 4.500 gezinnen van energie te voorzien en moet het mogelijk maken jaarlijks 12.000 ton minder CO2 uit te stoten.

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met IZEN, een van de belangrijkste leveranciers van sleutel-op-de-deur fotovoltaïsche systemen in België en een belangrijke partner van Belfius, ook in andere domeinen. Engineeringbureau Encon, een andere partner van Belfius, verzorgt de technische assistentie voor rekening van de bank.

De toegekende financiering aan AG Heylen Energy voor de bouw van dit krachtigste zonnedak ter wereld, bevestigt de sleutelrol die Belfius wil en kan spelen in de ecologische transitie, door klanten en in het bijzonder ondernemingen te begeleiden bij de realisatie van groene energieprojecten in en buiten België.

Meer informatie

Share Button