Miljarden aan kapitaal kunnen hun weg niet vinden naar een duurzame bestemming

Partner

Ondanks dat een groeiend aantal bedrijven doordrongen is van het belang en de waarde van duurzaam ondernemen en ook bereid is dit actief te implementeren, is het vinden van passende (groene) financiering voor veel organisaties lastig. Hoe doe je dit en waar vind je het? Sustainable Capital Group (SCG) ondersteunt ondernemingen en investeerders bij het rendabel realiseren van hun duurzaamheidsplannen door diepe, inhoudelijke duurzaamheidskennis te combineren met een bewezen track record in corporate finance en capital raising.

Vooral in de sectoren Vastgoed, Infrastructuur, Groene Energie en Agrifood ligt de komende jaren een grote duurzaamheids-opgave te wachten die hoge investeringen vraagt.

Institutionele beleggers en financiers hebben honderden miljarden gealloceerd om duurzaam in te zetten, maar tegelijkertijd hebben zij moeite met het vinden van een écht groene bestemming. Men kent de weg niet om elkaar te vinden, maar daar is nu een oplossing voor.

Sustainable Capital Group (SCG) ondersteunt ondernemingen en investeerders bij het rendabel realiseren van hun duurzaamheidsplannen door diepe, inhoudelijke duurzaamheidskennis te combineren met een bewezen track record in corporate finance en capital raising.

In SCG komen sustainability consultant Nexio Projects en corporate finance huis Eveda Capital samen om organisaties te helpen duurzamer te worden en ervoor te zorgen dat deze plannen ook gerealiseerd kunnen worden. Dit, op een snelle, efficiënte en rendabele manier. Ondernemingen en investeerders kunnen rekenen op advisering en implementatie op strategisch en operationeel niveau met o.a. certificering, monitoring en funding op maat (vanaf 10 miljoen euro).

Het resultaat is dat ondernemingen hun ecologische footprint verkleinen en invulling geven aan voor hen relevante duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast begeleidt SCG institutionele beleggers en financiers bij het vinden en alloceren van het benodigde kapitaal bestemd voor de financiering van duurzame ondernemingen en projecten.

Share Button