Betere financiering beschikbaar voor middelgrote zonprojecten

Het Zonfonds van ZonnepanelenDelen wordt wegens succes uitgebreid naar 30 miljoen euro met betere voorwaarden. Via dit Zonfonds wordt, via een bancaire lening, projectfinanciering verzorgd voor zonne-energieprojecten met SDE+-subsidie. Zonne-energie is beter te financieren en dat zorgt voor een verdere versnelling van de energietransitie. Via het eerste Zonfonds zijn reeds 18 middelgrote zonne-energieprojecten met totaal circa 70.000 zonnepanelen gefinancierd.

Sinds eind 2018 biedt ZonnepanelenDelen een compleet financieringspakket aan voor middelgrote zonne-energieprojecten. Door een financieringsloket te hebben voor bancaire lening en obligaties kan direct financiering worden aangetrokken tot 98% van de investeringssom.

Betere voorwaarden Zonfonds

Dat kan met de uitbreiding van het Zonfonds tegen betere voorwaarden dan voorheen. Zo is de loan to value van het zonfonds verhoogd naar 85%, is er de mogelijkheid om meerdere trekkingen te doen binnen een financieringsaanvraag en is er dezelfde lage rente. Daarbij is de doorlooptijd bij ZonnepanelenDelen kort en onovertroffen in de markt.

Het Zonfonds wordt verdubbeld naar 30 miljoen euro. ZonnepanelenDelen heeft voor bijna 100 miljoen aan financiering in aanvraag staan en verwacht dat dit Zonfonds snel zal worden gesloten.

Middensegment

Door standaardisatie en specialisatie is ZonnepanelenDelen in staat om dit segment van de markt, projecten met een financieringsbehoefte van 50.000 euro tot 2 miljoen euro, goed te bedienen en gepaste financiering beschikbaar te stellen.

De omvang van de financieringsvraag voor nieuwe zonnedaken of zonneparken is vaak te groot voor het eigen vermogen van de organisatie en te klein voor specifieke bankprojectfinanciering van de bank. Dit segment heeft veruit het grootste volume aan projecten met een SDE+(stimulering duurzame energie) subsidie, de overheidssubsidie om duurzame energieprojecten te stimuleren in Nederland. Daarmee is dit segment een belangrijke pijler voor de Nederlandse zonne-energiesector om de komende jaren te groeien. Dit zijn voornamelijk zonprojecten op daken, het soort energieproject dat de Nederlandse samenleving het liefste heeft.

Foto: Zonnedak Dillewijn Zwapak van 2.736 zonnepanelen in Amstelveen, gefinancierd via ZPD Zonfonds en zon-obligaties (ZonnepanelenDelen)

Share Button