Neuflize OBC (ABN AMRO Frankrijk) breidt aanbod duurzaam beleggen uit

Bron
ABN AMRO

Tien jaar geleden introduceerde Neuflize OBC, de private bank van ABN AMRO in Frankrijk, als een van de eerste banken in Frankrijk mandaten voor duurzaam beleggen. Sindsdien zijn er door banken en vermogensbeheerders steeds meer initiatieven in deze richting opgezet. Om duurzaam beleggen nog meer te bevorderen, heeft Neuflize OBC haar aanbod uitgebreid.

Duurzaam beleggen de standaard

Zo wordt duurzaam beleggen de standaard voor klanten van Neuflize OBC. Hiermee sluit de bank aan bij de wens van steeds meer klanten om met hun investeringen een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarnaast breidt Neuflize OBC het aanbod aan duurzame mandaten uit. Zo krijgen klanten in alle risicoprofielen, van de meest voorzichtige tot de meest dynamische, toegang tot duurzaam beleggen. Tot slot introduceert Neuflize OBC een nieuw mandaat voor impact investment voor klanten die een stapje verder willen op het gebied van duurzaamheid en bewust handelen. De investeringen komen ten goede aan bedrijven die bewust streven naar een positieve impact op het milieu en de maatschappij. Met de versterkte verslaglegging van niet-financiële prestaties kan de impact van beleggingen in de loop van de tijd bijgehouden worden. Deze aanpak is gericht op bedrijven die de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties optimaal geïntegreerd hebben in hun bedrijfsvoering en aan de realisatie daarvan bijdragen.

Banking for better, for generations to come

Duurzaam beleggen sluit aan bij de purpose van de bank: “Banking for better, for generations to come”. Sinds 2010 hebben duurzame investeringen even goed gepresteerd als traditionele beleggingsstrategieën. De activa binnen de duurzame mandaten zijn in 2019 met ruim 30% in omvang toegenomen en de ontwikkeling krijgt nog meer vaart in 2020. Tweederde van de nieuwe mandaten van Neuflize OBC voldoen aan de eisen voor maatschappelijk verantwoord beleggen. In Frankrijk wordt impact investment sinds medio 2019 via twee externe impactfondsen aangeboden aan zakelijke klanten van Neuflize OBC.

Share Button