Rabobank behoudt nummer-1 positie in Sustainalytics, categorie gediversifieerde banken

Bron
Rabobank

Sustainalytics, een toonaangevende internationale onderneming op het gebied van ESG-onderzoek en ratings, heeft Rabobank een Environmental Social Governance (ESG) Risk Rating-score toegekend. Na beoordeling van de duurzaamheidsprestaties van gediversifieerde banken voert Rabobank voor het tweede jaar op rij de ranglijst aan van de 374 ondernemingen in deze subsector.

Sustainalytics is een wereldwijde organisatie op het gebied van duurzaamheidsonderzoeken en -ratings voor institutionele beleggers. Volgens de organisatie loopt Rabobank een verwaarloosbaar risico voor verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor banken, waaronder ESG-integratie in bedrijfsfinanciering en een verantwoord productaanbod.

Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met het duurzaamheidsbeleid van Rabobank, hoe dit beleid in de praktijk wordt toegepast en geïntegreerd in de dienstverlening, alsmede de benadering van risico. Ook financiële inclusie wordt gemeten, zoals initiatieven gericht op betere toegang tot financiële diensten voor mensen met een beperking. Rabobank behaalde ook de maximale score voor haar antidiscriminatie- en diversiteitspraktijken. Op de overkoepelende ESG-ranglijst van Sustainalytics, met meer dan 12.000 ondernemingen uit diverse sectoren, staat Rabobank als hoogst genoteerde gediversifieerde bank op de 58e plaats.

Bas Rüter, directeur duurzaamheid Rabobank: “Bij de beoordeling houdt Sustainalytics rekening met het duurzaamheidsbeleid, hoe de bank dit beleid in de praktijk toepast en integreert in haar dienstverlening, en de benadering van risico. Dit resultaat bevestigt niet alleen onze duurzaamheidsambities met Growing a Better World Together; het laat ook zien dat we onze beloftes als duurzame, coöperatieve bank nakomen. In het kort: wij doen wat we beloven.”

Rabobank blijft aandacht besteden aan duurzaamheidsthema’s, samen met Sustainalytics als belangrijke normgevende organisatie.

De aan Rabobank toegekende ESG Risk Rating komt overeen met de publieke perceptie van Rabobank’s prestaties. Rabobank is door consumenten verkozen tot de meest duurzame bankmerk van Nederland in de categorie banken, zo maakte de Sustainable Brand Index bekend in mei jl.

Share Button