Fuenix haalt € 4 miljoen op om haar technologie voor het recyclen van gemengd plastic afval op te schalen

Bron
Fuenix

Fuenix heeft een investeringsronde van € 4 miljoen met succes afgesloten. Deze ronde werd geleid door Brightlands Venture Partners, met deelname van Koobra Invest, Bolsius en Fimavest. Met de investering zal Fuenix de productie opschalen en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de circulaire economie.

Fuenix heeft een revolutionaire pyrolysetechnologie ontwikkeld om vervuild gemengd plastic afval te verwerken. Dit plastic afval is niet eenvoudig te recyclen. Fuenix zet deze afvalstroom om in bruikbare grondstoffen voor de petrochemische industrie om nieuwe kunststoffen te produceren. Het proces van Fuenix produceert ook paraffine met vele toepassingen zoals de circulaire productie van kaarsen. Het unieke voordeel van de Fuenix-technologie is dat van elke kilo plastic 70% kan worden omgezet in nieuw plastic, en dit met de helft van de CO2-uitstoot.

De financiering en ondersteuning van de investeerders stellen ons in staat de productie op te schalen en te voldoen aan de zeer sterke marktvraag die we ervaren sinds de ingebruikname van onze eerste productiefaciliteit. Hiermee kunnen we onze klanten helpen met het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen ”, aldus CEO van Fuenix Sirt Mellema.

Een bestaande klant van Fuenix is ​​Bolsius. Zij zijn de Europese marktleider in kaarsenproductie. Bolsius deed ook mee aan deze ronde. Managing Director Vincent Kristen: “We zijn onder de indruk van het Fuenix-team met meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van een nieuwe technologie voor het recyclen van plastic afval. Fuenix heeft ons in staat gesteld om vorig jaar met succes de eerste circulaire kaarsen op de Europese markt te introduceren ”.

Een andere co-investeerder is Koobra Invest, een familiebedrijf dat vanaf het begin samenwerkte met Fuenix. Giel Braun (eigenaar): “We zijn trots dat we niet alleen het technische team ondersteunen met onze ProfCore-operators, maar Fuenix ook financieel ondersteunen in haar ambitieuze groeiplannen die bijdragen aan een duurzame omgeving ”.

Patrick Claessen, Senior Investment Manager bij Brightlands Venture Partners vult aan: “Fuenix is gevestigd in de Brightlands-regio en we vinden het een prachtbedrijf om in te investeren. Het Brightlands-ecosysteem met haar Circular Hub kan een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Fuenix, door toegang te bieden tot kennis en potentiële klanten. We hebben allebei hetzelfde doel om circulaire chemie te stimuleren ”.

 

Share Button