Altera Vastgoed behaalt wederom de 5-sterren GRESB rating en is Global Sector Leader

Bron
Altera

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed is met haar woningfonds GRESB Real Estate Global Sector Leader 2020  geworden en heeft wederom de “5-sterren” GRESB rating behaald. Met deze status in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen behaalt het woningfonds tevens de eerste plaats in Nederland en Europa. Het Altera Convenience Retail fonds behaalde wederom de rating van “5-sterren” en behaalde de tweede plaats in Nederland.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Onze bedrijfs- en beleggingsstrategie is gericht op het creëren van duaal rendement: goede financiële en goede ESG-rendementen. De keuze én de manier waarop wij dat doen is gericht op duurzame gebouwen maar ook het creëren van waarde voor al onze stakeholders; onze beleggers – onze huurders – de maatschappij. GRESB biedt ons de mogelijkheid om onze strategie en behaalde resultaten te meten en te vergelijken. De behaalde resultaten bevestigen dat wij als Altera een bijdrage leveren en daar zijn we natuurlijk enorm trots op.

Meer dan Environment

Eerder dit jaar sloot Altera zich aan bij UN Global Compact om daarmee nadere invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord beleggen. Daarnaast ontving Altera medio 2020 van UN PRI een A+ rating voor zowel Strategie & Governance als Vastgoed en ontving Altera begin 2020 de GRESB/Breeam Award voor de meest duurzame belegger met de winkelportefeuille.

Altera geeft met lokale initiatieven invulling aan maatschappelijke verduurzaming, zoals het plaatsen van AED’s en regentonnen, het starten van pilots voor energie opslag en waterbesparing en het organiseren van seniorenlunches in winkelcentra. De laatstegnoemde actie is dit jaar door de NRW genomineerd.

Rudy Verstappen, Research Manager ESG van Altera: “Het doel van het ESG-beleid is om de ‘toekomstbestendigheid’ van onze portefeuilles en het vastgoed te vergroten. Deze resultaten tonen aan dat we hiermee al goed op weg zijn. We zien echter nog ruimte tot verbetering waar we ons de komende tijd op gaan richten.

De GRESB-scores

De GRESB benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. GRESB onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De nu gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op data van ruim 1.200 vastgoedbeleggers en -ontwikkelaars wereldwijd (en in totaal € 4.100 miljard AuM).

Altera participeerde als niet-beursgenoteerde institutionele belegger met twee Nederlandse vastgoedfondsen. De Altera fondsen behaalden wederom een hoge score. Het woningfonds behaalde 96 van de 100 punten, het winkelfonds behaalde 88 van de 100 punten.

Share Button