Duurzaamheidsprestaties Bouwinvest bereiken nieuw hoogtepunt: drie Nederlandse fondsen met vijfsterrenranking GRESB

Bouwinvest heeft de prestaties op het gebied van duurzaamheid opnieuw verbeterd. Alle Nederlandse fondsen scoren ver boven het wereldwijde gemiddelde van de duurzaamheidsbenchmark GRESB. Het Bouwinvest Residential Fund en het Bouwinvest Hotel Fund werden voor het eerst beloond met vijf sterren, de hoogst haalbare classificatie. Een ranking die het Bouwinvest Office Fund al enkele jaren heeft. Daarnaast hebben het Office Fund en het Bouwinvest Hotel Fund zich onderscheiden als Global Sector Leader. Door deze verbeterslag ligt Bouwinvest op koers voor de doelstelling om meer dan 80% van de vastgoedbeleggingen, wereldwijd ruim € 12,9 miljard euro, bovengemiddeld duurzaam belegd te hebben in 2021.

Het Bouwinvest Residential Fund hoort met de vijfsterrenranking bij de 20% best presterende fondsen die deelnemen aan de wereldwijde benchmark. Het fonds verhoogde zijn score met 4 punten, wat resulteerde in een totaal van 88 punten.

Het Bouwinvest Hotel Fund liet met een stijging van maar liefst 9 punten de grootste verbetering zien. Het fonds mag net als het Bouwinvest Office Fund de titel voeren van Global Sector Leader. Een prestatie om trots op te zijn want Global Sector Leaders zijn de beste presterende fondsen uit alle wereldwijde GRESB-beoordelingen.

Het Bouwinvest Retail en Healthcare Fund behaalden net als vorig vier sterren.

Alle Nederlandse fondsen van Bouwinvest scoren bovengemiddeld. De grote verbeterslag is naast het verduurzamen van de gebouwen vooral te danken aan een verdere energie- en CO2-reductie. Bovendien had de verhoogde dekkingsgraad van data, met name van het energieverbruik van onze assets, invloed op het resultaat.  Voor de asset managementcomponent behaalden we op 1 punt na de maximaal haalbare score, mede vanwege onze verbeteringen op het gebied van stakeholder engagement, leiderschap en risicomanagement.

Mark Siezen, Chief Client Officer (CCO) bij Bouwinvest: “We zijn trots dat al onze Nederlandse sectorfondsen tot de meest duurzame vastgoedfondsen wereldwijd behoren. Vanuit onze purpose Real value for life zetten we continu in op het creëren van maatschappelijk én financieel rendement voor onze klanten. We merken dat zowel bestaande als nieuwe investeerders onze duurzaamheidsinspanningen op waarde schatten. En we gaan door. In samenwerking met onze partners en huurders blijven we ons inzetten om onze portefeuille uiterlijk in 2045 Paris Proof te maken en een stap extra zetten om de klimaatdoelstellingen te halen. Alleen samen krijgen we onze gebouwen nog energiezuiniger.”

Bouwinvest Real Estate Investors GRESB scores:

GRESB 2020   Totaal score

(verandering tov vorig jaar)

Aantal sterren

(verandering tov vorig jaar)

Residential   88 (+4) 5 (+1)
Office   95 (+2) 5 (gelijk)
Retail   83 (-2) 4 (gelijk)
Hotel   92 (+9) 5 (+1)
Healthcare   83 (+4) 4 (gelijk)

 

 

 

 

 

 

 

Share Button