felyx haalt recordinvestering van €24 miljoen op

Bron
felyx

felyx, marktleider in de Benelux op het gebied van elektrische deelscooters, heeft een series A-investering opgehaald van €24 miljoen. Deze recordinvestering wordt als groeikapitaal ingezet om felyx te laten groeien in Europa, met lanceringen gepland in Duitsland en Frankrijk en verdere uitbreiding in de Benelux.

De equity financiering wordt geleid door De Hoge Dennen Capital, het investeringsvehikel van de familie De Rijcke, en huidig grootaandeelhouder en onderneemster Anne-Marie Rakhorst. De investering wordt aangewend om verdere groei van de organisatie te bewerkstelligen en verder te bouwen aan het aanbieden van groen en flexibel deelvervoer in heel Europa.

Mede-oprichter en CEO Quinten Selhorst: “We zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met en dankbaar voor deze funding, die het gevolg is van intensief contact met De Hoge Dennen Capital en Anne-Marie Rakhorst. Bij de start van ons avontuur wisten we dat felyx een kapitaalintensief concept is en dat de sleutel tot succes voor internationale groei zit in data en slimme technologische toepassingen. Sinds de zomer van 2020 dekken de inkomsten van felyx de operationele uitgaven. Een belangrijke mijlpaal, zeker binnen de markt voor deelmobiliteit. Met deze financiering kunnen we nu de organisatie verder laten groeien en de stap naar het buitenland zetten, waar we enorm veel potentie zien.”

Chiel Soeter, Senior Investment Manager De Hoge Dennen Capital: “De Hoge Dennen Capital wil graag investeren in bedrijven met een sterk groeipotentieel, die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Wij zijn erg onder de indruk van de dominante marktpositie die felyx in zeer korte tijd heeft kunnen realiseren. Wij denken deze marktpositie gezamenlijk verder te kunnen uitbouwen in Europa. Door de verdere groei en innovatie zal felyx in de toekomst nog relevanter worden als groene binnenstedelijke mobiliteitsoplossing.”

Uitbreiding in 2020 naar vijf steden

Vanaf de eerste rit in 2017 hebben de gebruikers van felyx in heel Nederland en in Brussel ruim 14 miljoen kilometer afgelegd op de e-scooters. Daarmee werd meer dan 1117 ton CO2-uitstoot bespaard. In het afgelopen jaar breidde felyx uit naar vijf steden. Met de verdere groei in de Benelux en Europa zet felyx haar doelstelling kracht bij: met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel Europese steden leefbaarder en bereikbaarder maken voor iedereen.

Share Button