Vanguard benoemt Fong Yee Chan als hoofd ESG-strategie VK en Europa

Bron
Vanguard

Vanguard heeft Fong Yee Chan benoemd tot hoofd ESG-strategie VK en Europa. In deze nieuw gecreëerde rol is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Vanguards ESG-beleid in Europa om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de langetermijnbehoeften van de klanten van Vanguard. Chan is gestationeerd in Londen en rapporteert aan Matthew Piro, hoofd Portfolio Review, Europe.

Chan heeft meer dan tien jaar ervaring in duurzaam beleggen en ESG. Ze was eerder directeur van het Sustainable Investment Products-team van FTSE Russell. In deze rol was ze verantwoordelijk voor de EMEA-ETF-strategie voor duurzame beleggingen. Daarvoor was ze ESG-directeur bij eFront en leidde ze de private-equity ESG-afdeling van het bedrijf. Chan zit in de raad van bestuur van de UK Sustainable Investment and Finance Association.

Sean Hagerty, hoofd Europa bij Vanguard: “Het ESG-landschap evolueert snel met nieuwe regelgeving, een toenemend aantal beleggingsaanbiedingen en verschillende perspectieven op de beste manier om ESG verder uit te bouwen.”

“Vanguards benadering van ESG is uitgebreid, genuanceerd en gericht op het maximaliseren van langetermijnwaarde voor beleggers. Aangezien veel beleggers van ons verwachten dat we hun beleggingen beschermen en laten groeien, benadert Vanguard ESG door middel van een doordacht aanbod van specifieke beleggingsproducten, door het integreren van ESG-overwegingen in het beleggingsproces en door activiteiten op het gebied van stemmen en engagement met het Stewardship team.”

“Ik ben heel blij dat Fong Yee zich bij Vanguard heeft aangesloten. Haar diepgaande ESG-expertise zal ons helpen investeerders te informeren over ons perspectief op ESG-onderwerpen, en we zullen blijven zoeken naar manieren om waarde te leveren aan investeerders.”

Share Button