Het allereerste door studenten gerunde investeringsfonds DSIF start samenwerking met innovatieve startup Clairify

Bron
Clairify

Dutch Student Investment Fund (DSIF) investeerde op 12 maart 2021 in Clairify. De investering biedt Clairify de mogelijkheid om het Research and Development (R&D) proces naar een hoger niveau te tillen. Hiermee wordt  de productie in Twente uitgebreid en kan Clairify extra personeel aannemen met als lange termijn doel de leidende leverancier van sensoren en analytica voor binnenluchtkwaliteit.

“Na een grondige evaluatie werd duidelijk dat de Clairify-sensor een oplossing kan zijn, of zelfs kan leiden tot de ontdekking van verschillende problemen met betrekking tot luchtkwaliteit. Het is een innovatief idee, geleid door een gepassioneerd en intelligent team. Daarom zijn wij enthousiast om bij te dragen aan de groei van Clairify “, zegt Keabetswe Tenyane, Voorzitter van DSIF.

“Deze investering stelt ons instaat om verdere ontwikkelingen van onze producten en services te versnellen”, zegt Wim Kamerman, mede-oprichter en CTO van Clairify. 

Over Clairify

Het bedrijf is opgericht door twee alumni van de Universiteit Twente (Wim Kamerman & Tibor Casteleijn) en door Universiteit van Amsterdam alumni Felix van den Horst.  Clairify’s sensoren meten belangrijke luchtkwaliteitsparameters, zoals aerosolen en thermisch comfort. Door COVID-19 is de vraag naar inzicht in binnenluchtkwaliteit alleen maar toegenomen. De technologie is geschikt voor in kantoren, scholen en openbare gebouwen. Door middel van geavanceerde real-time inzichten kan de luchtkwaliteit, ventilatie en het klimaat in binnenruimtes worden verbeterd. De geavanceerde data-analyse voorziet Asset & Facility Managers van handige inzichten die bijdragen aan het verbeteren van welzijn, productiviteit van de mensen en verminderen van ziekteverzuim. De slimme sensoren zijn onderdeel van de fraaie en slimme werkplek. Dit draagt bij aan het behouden en aantrekken van talentvolle werknemers bij het bedrijf, het stijgen van de marktwaarde van een pand en het stimuleert bewustwording van goede luchtkwaliteit voor onze gezondheid en productiviteit.

“Iedereen verdient het om op een gezonde werkplek aan de slag te gaan. Wij zijn er om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren. Data-gedreven en mensgericht”, zegt Felix van den Horst, mede-oprichter en CEO van Clairify.

De markt, prestaties en toekomstige groeikoers

Clairify werd in 2019 geselecteerd door WebSummit als Alpha start-up om deel te nemen aan ‘s werelds grootste technology evenement in Lissabon, Portugal. Bovendien is Clairify een alumnus van het prestigieuze Plug & Play Accelerator Programma (winter batch 2020) uit Silicon Valley, de Verenigde Staten. Clairify heeft inmiddels al een interessant klantenbestand opgebouwd, waaronder CBRE, ’s werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam, MVO consultancybureau Nexio Projects en een Nederlandse bank.

Over DSIF Venture Capital

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) is van mening dat jonge ondernemers toegang moeten krijgen tot alle middelen die nodig zijn om hun geweldige ideeën om te kunnen zetten in echte start-ups die de maatschappij ten goede kunnen komen. DSIF is een durfkapitaal investeringsfonds dat wordt beheerd door studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. DSIF werd in 2016 opgericht als het eerste door studenten gerunde Europese venture capital investeringsfonds. DSIF investeert in innovatieve start-ups die zijn opgericht door bachelor- & masterstudenten, PhD-ers en recent afgestudeerden.

Share Button