Externe krachten inhuren om verduurzaming te bevorderen

Het inhuren van een externe medewerker wordt steeds populairder. Het aantal externe of flexibele medewerkers is in de afgelopen 15 jaar dan ook met driekwart toegenomen in Nederland. Er zijn momenteel ongeveer 2 miljoen flexwerkers in Nederland, maar ook meer dan 1 miljoen ZZP’ers. Natuurlijk zijn er ook nog ontzettend veel vaste medewerkers in ons land en dat zal altijd wel zo blijven. Maar het kan ontzettend duurzaam zijn om een externe kracht aan te nemen in plaats van een vaste kracht. Hoe kan je zo’n flexibele kracht vinden? Bij Please vind je gemakkelijk een flexibele, externe kracht die bij jouw bedrijf past. Waarom je dit zou moeten doen? Dat leggen we je uit!

Voordelen van externe kracht

Door samen te werken met een externe kracht zul je als werkgever vele voordelen ervaren. Heb jij personeel in dienst en sta je op het punt om een nieuw personeelslid aan te nemen? Als ondernemer wil je natuurlijk al jouw tijd steken in de onderneming. Je wilt het liefst zo weinig mogelijk bezig zijn met alle andere taken, zoals personeelszaken. Het kan je dan ook enorm helpen om een extern bureau aan te haken die zorgen dat jouw tijd nuttig wordt gebruikt, waardoor je ook veel duurzamer omgaat met onder andere jouw geld. Hoe dit je kan helpen leggen we je uit in de volgende alinea’s.

Inschakelen van een bureau

Wanneer je een extern bureau inschakelt kun je een aantal zaken van jouw eigen lijstje af halen. Je kunt zorgeloos gaan ondernemen: je weet namelijk zeker dat de personeelszaken goed geregeld zijn. Je hebt ten tweede veel minder risico’s. Je zult het vast wel herkennen; een vaste kracht wordt ziek en is daarom langdurig afwezig. Deze werknemer moet wel worden doorbetaald, maar het werk wat deze persoon op hoort te leveren wordt niet gedaan. Het voordeel van een externe kracht is dan ook dat deze wordt betaald door een ander bedrijf. Of iemand nu ziek is of wanneer het gaat om ander verzuim, deze bureaus zorgen ervoor dat het werk altijd doorgaat. Hoe duurzaam kan het zijn!

Vast tarief

Wanneer je kiest voor een samenwerking met Payroll zijn andere kosten ook inbegrepen in de prijs. Je kunt hierbij denken aan:

  • Vakantiegeld
  • Vakantiedagen
  • Pensioenpremies
  • Ander verlof
  • Afdracht van sociale lasten
  • Aanvullende verzekeringen
  • Juridische kosten

Je betaald dus een vast overeengekomen tarief en bent daarna volledig ontzorgd.

Ben je benieuwd of het uitbesteden van werk door een externe kracht iets voor jou is? Twijfel niet en ga op onderzoek uit om het uit te proberen!

Share Button