LIVEKINDLY Collective haalt $335 miljoen op om adoptie van plantaardige alternatieven en verduurzaming van wereldwijde voedingssysteem te accelereren.

LIVEKINDLY Collective, een collectief van heritage- en startup merken dat hard op weg is om uit te groeien tot een van ‘s werelds grootste plantaardige voedingsbedrijven, kondigt vandaag een succesvolle financieringsronde van $335 miljoen aan. Het grootste gedeelte van de financiering werd opgehaald bij The Rise Fund, een internationaal impact investeringsplatform, onderdeel van TPG. Overige deelnemers waren bestaande investeerder Rabo Corporate Investments van Rabobank, S2G Ventures, en andere bestaande en nieuwe investeerders die achter de missie van het collectief staan.

In de succesvolle financieringsronde gericht op groei is $335 miljoen opgehaald. Met $135 miljoen aan financiering uit een eerdere ronde, komt de teller in het jaar van oprichting voor LIVEKINDLY Collective op $535 miljoen te staan. Dit maakt LIVEKINDLY Collective een van de drie hoogst gefinancierde, en snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven ter wereld.

Het is onze missie om plantaardig consumeren de nieuwe norm te maken en zo een gezonder en duurzamer wereldwijd voedingssysteem te realiseren. Dit doen wij onder andere door een sterk portfolio van voedingsmerken op te bouwen en ervoor te zorgen dat deze kwalitatieve producten goed verkrijgbaar zijn,” aldus David Knopf, CFO van LIVEKINDLY Collective. “Door deze succesvolle financieringsronde, zijn we uniek gepositioneerd om ons businessmodel snel op te schalen en de verandering van het wereldwijde voedingspatroon van dierlijke producten naar duurzame plantaardige alternatieven te leiden”.

De opbrengsten van de financiering zullen onder andere worden ingezet om uit te breiden naar nieuwe markten, waaronder in de Verenigde Staten en China, merk acquisities, en het opzetten van waardevolle samenwerkingen en investeringen in plantaardige innovatie.

We bouwen de eerste internationale organisatie met een pure focus op plantaardige alternatieven. Wij geloven dat dit de toekomst is,” vertelt Roger Lienhard, oprichter en voorzitter van de Blue Horizon Group en oprichter van LIVEKINDLY Collective. “We hebben in één jaar tijd een significant bedrag aan financiering weten op te halen. Dit toont de urgentie aan van onze missie en de enorme kansen die de markt biedt. We zijn ervan overtuigd dat het momentum voor plantaardig leven alleen nog maar toe zal nemen, in zowel de private- als publieke markt.”

The Rise Fund werkt met veelbelovende, missie-gedreven bedrijven die zich in de groeifase bevinden, die naast het realiseren van financieel rendement, bijdragen aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze investering van The Rise Fund in LIVEKINDLY Collective is haar tweede grote investering binnen het wereldwijde plantaardige ecosysteem. Naast het verschaffen van financiering voor LIVEKINDLY Collective, sloot co-directeur van The Rise Fund, Steve Ellis, zich per 1 maart 2021 aan bij het collectief als lid van Raad van Commissarissen.

We zijn erg enthousiast om met LIVEKINDLY Collective, haar ecosysteem, en het netwerk van internationale leiders te werken om te voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar gezonde, clean-label, plantaardige opties,” aldus Steve Ellis, co-directeur van The Rise Fund. “Het unieke missie-gedreven businessmodel van de organisatie zorgt dat zij impact maakt en invloed heeft op de volledige waardeketen; van zaadje tot op het bord van de consument. Hiermee wordt de adoptie van plantaardige alternatieven voor een gezondere planeet wereldwijd versterkt en versneld.”

LIVEKINDLY Collective heeft vijf bedrijven onder haar paraplu, en wereldwijd 470 werknemers. Naast Steve Ellis, heeft de organisatie onlangs zes nieuwe leden aan haar Raad van Commissarissen toegevoegd; Suzy Amis Cameron, Barabare Kux, Shujun Li, Paul Polman, Walter Robb en Gaby Sulzberger.

Share Button