Succesvolle inaugurale groene obligatie-uitgifte voor Wereldhave Belgium

Wereldhave Belgium kondigt aan dat het met succes haar eerste groene obligatie transactie heeft afgesloten voor een totaal bedrag van € 32 miljoen, boven het vooropgestelde richtbedrag van € 30 miljoen. Deze nieuwe financiering, met een looptijd van 5 jaar die aanvangt op 31 maart 2021 en vervalt op 31 maart 2026, is uitgegeven a pari en draagt een jaarlijkse rentevoet van 3,25 procent. De transactie is voornamelijk onderschreven door institutionele investeerders.

Deze transactie is een belangrijke stap in de financieringsstrategie van de Vennootschap, die haar financieringsbronnen verder diversifieert en haar schuldlooptijd verlengt tot 3,1 jaar.  Ze bewijst dat de Vennootschap kan voortbouwen op de sterke ESG prestaties van de voorbije jaren door in te spelen op de gunstige markt van groene financiering.

Deze obligatietransactie is uitgegeven onder het onlangs opgezette Green Finance Framework van Wereldhave Belgium. Dit framework werd in september 2020 door ISS-ESG beoordeeld en goedgekeurd via haar Second Party Opinion, waarbij werd bevestigd dat het volledig in overeenstemming is met de Green Bond Principles (GBP’s) van de ICMA en de Green Loan Principles (GLP’s) van de LMA.

Deze nieuwe financiering is opgezet om de financieringsstructuur van de Vennootschap verder te versterken en om duurzame en energie-efficiënte activa en opkomende groene projecten binnen de bestaande portefeuille te (her)financieren.

Bank Degroof Petercam en ING werden gemandateerd als Joint Bookrunners voor de uitgifte. ING trad ook op als Sole Green Advisor voor het Green Finance Framework van de Vennootschap.

Share Button