CBRE Dutch Office Fund behaalt als eerste vastgoedfonds in Europa een Well portfolio score

CBRE Global Investors heeft met het CBRE Dutch Office Fund een score van 43 behaald in de WELL Portfolio Score en is daarmee het eerste vastgoedfonds in Europa dat portefeuillebreed een score toegekend krijgt op het gebied van health en well-being. Bovendien ontvangen drie kantoorgebouwen uit de portefeuille van het fonds – NoMa House, WTC Utrecht en Delftse Poort – een Gold status volgens de WELL Core Certification, de op één na hoogst haalbare score.

De WELL Portfolio Score en de WELL Core Certification zijn certificeringen van het WELL Building Institute (IWBI). IWBI is de organisatie achter de WELL Building Standard (WELL) en beoordeelt vastgoedportefeuilles en -gebouwen op het gebied van een gezond werkklimaat, een aspect dat door de COVID-19-pandemie een steeds belangrijkere eis wordt. De kantoorgebouwen uit de portefeuille van het CBRE Dutch Office Fund zijn beoordeeld aan de hand van de 10 kwaliteitsthema’s van WELL: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, gebruikte materialen, geestelijke gezondheid en community. Daarnaast ondergingen de gebouwen een uitgebreide prestatietest en eindevaluatie.

Ronald van der Waals, Fund Manager van het CBRE Dutch Office Fund: “Onze ambitie is om toekomstbestendige kantoorgebouwen te realiseren en te exploiteren, zodat het bedrijfsleven van vandaag en morgen kan floreren. Wij waren een voorloper in de erkenning dat een gezonde werkplek voor kantoorgebruikers van groot belang is en bovendien een steeds belangrijke overweging zou worden in de besluitvorming voor een nieuwe werkplek. Tijdens de COVID-19-pandemie is het werkklimaat van nog groter belang geworden voor zowel werkgevers en werknemers. De kwaliteit van een kantoorgebouw speelt immers een belangrijke rol bij een gezonde leefstijl. De certificeringen van IWBI laten zien dat onze gebouwen voldoen aan hoge gezondheidseisen en bieden ons het inzicht in welke gebieden wij verdere verbeteringen zouden kunnen toepassen.”

Later dit jaar zullen ook certificeringen volgen voor WTC Amsterdam, WTC Schiphol, UP office building in Amsterdam en NieuwAmsterdam in Amsterdam Zuidoost. Het grootste deel van de portefeuille van het CBRE Dutch Office Fund – circa 90% – is dan gecertifieerd. Het is de ambitie van het fonds om alle multi-tenant gebouwen uit de portefeuille te certificeren, waardoor de score van 43 naar verwachting zal toenemen.

IWBI verleent wereldwijd certificeringen voor kantoorgebouwen. De certificeringen zijn gebaseerd op medisch-wetenschappelijk onderzoek en focussen zich uitsluitend op de mate van gezondheid en welzijn voor de gebruikers van de kantoorgebouwen. CBRE Global Investors werd tijdens het certificeringsproces geadviseerd door CBRE.

Share Button