MSCI committeert zich aan Net-Zero vóór 2040

Bron
MSCI

MSCI Inc., een toonaangevende leverancier van hulpmiddelen en diensten ter ondersteuning van cruciale besluitvorming voor de wereldwijde investeringsgemeenschap, kondigt vandaag zijn toewijding aan het doel van net-zero emissies vóór 2040.

Om dit doel in alle wereldwijde activiteiten van MSCI te bereiken, zal MSCI prioriteit geven aan:

  •  Emissies verminderen: initiatieven versnellen om de CO2-uitstoot te verminderen, gericht op de meest materiële en beheersbare emissies, zoals elektriciteitsverbruik, zakenreizen en woon-werkverkeer van werknemers; geef de voorkeur aan groengecertificeerde gebouwen voor MSCI-kantoren, bevorder een flexibele werkomgeving voor werknemers, moedig virtuele vergaderingen aan en koolstofarme opties voor zakenreizen
  • Betrokken leveranciers: pak de uitstoot in de MSCI-toeleveringsketen aan en geef prioriteit aan de samenwerking met grote leveranciers om gedeelde net-zero doelen te bereiken

MSCI had eerder beloofd om tegen 2035 de Scope 1- en 2-emissies van het bedrijf met 50% en de Scope 3-emissies met 20% te verminderen. Met de toezegging om vóór 2040 over te gaan naar netto-nul, zal MSCI herziene tussentijdse doelstellingen beoordelen en publiceren met behulp van gestandaardiseerde meetgegevens en initiatieven, zoals die ontwikkeld door de Taskforce on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD). MSCI zal ook haar transitiestrategie aanvullen naarmate de beste praktijken en technologische ontwikkelingen naar voren komen.

Henry Fernandez, Chairman en Chief Executive Officer, MSCI, licht toe: “Bedrijven hebben een fundamentele verantwoordelijkheid om hun impact op de planeet te verminderen en mee te doen aan de reis naar een koolstofarme economie. De toewijding van MSCI weerspiegelt onze verplichting om goede rentmeesters te zijn van het kapitaal dat aandeelhouders op lange termijn aan ons bedrijf toevertrouwen.

“De inspanningen van MSCI om vóór 2040 een netto nul te bereiken, zullen een transformatie van ons bedrijf, onze cultuur en onze acties stimuleren ten voordele van al onze belanghebbenden. We geloven dat deze actie nodig is, omdat we onze rol spelen om de wereld los te maken van het tijdperk van fossiele brandstoffen en een nieuwe wereld van duurzame groei aan te wakkeren. “

Share Button