Meewind introduceert speciale beleggingsrekening voor kinderen

Bron
Meewind

Partner

Duurzaam beleggingsfonds Meewind lanceert vandaag een speciale beleggingsrekening voor kinderen. Door het introduceren van de kinderbeleggingsrekening maakt Meewind het mogelijk om op een verantwoorde en duurzame wijze een vermogen voor kinderen op te bouwen en tegelijk ook een bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie. Een rekening openen kan al vanaf € 250,- euro. 

Duurzaam beleggen

Beleggingsrekeningen voor kinderen zijn niet nieuw, maar Meewind is wel het enige investeringsfonds dat, samen met zijn 11.000 particuliere beleggers, uitsluitend in groene, rendabele projecten investeert, waarmee waarde wordt gecreëerd voor beleggers en de wereld. In dit traject draagt Meewind niet alleen bij aan de financiering van deze projecten, maar speelt het tevens een actieve rol in de ontwikkeling, bouw, exploitatie en productie van duurzame energie. De ambitie van Meewind is om op deze wijze een toekomst te creëren waarin de wereld minder afhankelijk is van vervuilende en schaarser wordende fossiele brandstoffen. De wereld waarin de kinderen, voor wie deze beleggingsrekeningen worden geopend, gaan opgroeien.

Gezond rendement voor de kinderen en de wereld

Willem Smelik, oprichter van Meewind: ‘Alle ouders willen hun kind een mooi startbedrag geven. Bijvoorbeeld voor een studie of een rijbewijs, of als ze op zichzelf gaan wonen. Hoe eerder de opbouw van het vermogen begint, hoe groter de kans dat er een stevige basis wordt gelegd voor mooie toekomstplannen. Ik ben blij dat Meewind vanaf vandaag ouders de mogelijkheid biedt om meer waarde te creëren voor hun kinderen en tegelijk ook voor de wereld. Investeren in duurzame energie is goed voor het verantwoord opbouwen van het financiële vermogen van de kinderen, tegelijkertijd bescherm je als ouders ook de wereld die ze in de toekomst zullen erven.’

Belastingvrij schenken

Ouders kunnen een Meewind-kinderbeleggingsrekening openen voor kinderen tot 18 jaar. Instappen kan al vanaf € 250,-, daarna kunnen ouders er ook voor kiezen om met minimaal € 25,- per maand de belegging voor hun kind ongemerkt te laten groeien. Een ander bijkomend voordeel van het openen van een kinderbeleggingsrekening is dat ouders op deze wijze tot een bepaald bedrag belastingvrij kunnen schenken.

Meer informatie over de Meewind-kinderbeleggingsrekening

Share Button