Orbia geeft inaugurele duurzaamheidsgebonden obligaties uit, ter ondersteuning van haar milieuverplichtingen

Bron
Orbia

Orbia Advance Corporation kondigde deze week de lancering aan van haar eerste aan duurzaamheid gekoppelde obligaties op de internationale kapitaalmarkten. Deze transactie omvat de uitgifte van $ 600 miljoen tegen 1,875% senior notes met vervaldag in 2026 en $ 500 miljoen aan 2,875% senior notes met vervaldag in 2031. Het Mexicaanse bedrijf Orbia is het moederbedrijf van het Nederlandse Wavin en heeft hoofdkantoren in Mexico City, Boston, Amsterdam and Tel Aviv.

Sameer Bharadwaj, CEO van Orbia, zegt: “Deze transactie toont aan dat Orbia zich inzet voor het milieu en schonere, groenere oplossingen voortbrengt die beter zijn voor mens en milieu. Onze reis tot dusver werd geleid door een streven naar positieve impact en we zijn verheugd investeerders in staat te stellen samen met ons het leven over de hele wereld op verantwoorde wijze te bevorderen. ”

In verband met de uitgifte van obligaties heeft Orbia zijn raamwerk voor aan duurzaamheid gekoppelde obligaties aangenomen en gepubliceerd. Op basis van het raamwerk en de analyse van de branche leverde ISS een mening van een tweede partij, waarbij werd geconcludeerd dat de geselecteerde KPI’s relevant, materieel en kernachtig zijn voor het bedrijfsmodel van Orbia, consistent met haar duurzaamheidsstrategie en in lijn met de Sustainability-Linked Bond Principles van de International Capital Market Association.

Het kader voor duurzaamheidsgerelateerde obligaties omvat bepaalde doelstellingen op het gebied van duurzaamheidsprestaties van de Vennootschap, die de algemene strategische prioriteiten van Orbia versterken. Volgens de voorwaarden van de toelichting zal het behalen van deze doelstellingen worden geverifieerd door een geaccrediteerde onafhankelijke derde partij. Bovendien zal Orbia, in overeenstemming met dit raamwerk, jaarlijks een update van aan duurzaamheid gekoppelde effecten publiceren op haar website. Deze update maakt deel uit van het Orbia Duurzaamheidsverslag, inclusief actuele informatie over de belangrijkste prestatie-indicatoren op het gebied van duurzaamheid.

Het duurzaamheidsgerelateerde obligatiekader en de opinie van de tweede partij zijn beschikbaar op: https://www.orbia.com/sustainability/.

Deze uitgifte ontving kredietratings van Baa3 van Moody’s, BBB- van S&P en BBB van Fitch Ratings.

De opbrengst van deze uitgifte zal worden gebruikt om bepaalde uitstaande schulden af ​​te lossen, ingevolge de aflossing van een deel of alle MXN 2022-obligaties en USD 2022-obligaties van Orbia, en voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder herfinanciering of aflossing van andere bestaande schulden.

Bij de aflossing van de MXN 2022- en USD 2022-obligaties van Orbia wordt de gemiddelde looptijd van de schulden verlengd tot 14 jaar zonder materiële schuldaflossing vóór 2026.

Share Button