FrieslandCampina geeft een ESG-gerelateerde Schuldschein uit van 300 miljoen euro

FrieslandCampina heeft een succesvolle uitgifte gedaan van een 300 miljoen euro Schuldschein die aan Environmental, Social en Governance (ESG) doelen is gerelateerd. De transactie bestaat uit drie tranches die na 3, 5 en 7 jaar vervallen. De gemiddelde looptijd van de transactie is iets meer dan vijf jaar.

Het aanbod met een waarde van 300 miljoen euro was meer dan twee keer overtekend en trok Duitse spaarbanken en internationale institutionele investeringsbanken aan. De opbrengst van de Schuldschein-uitgifte zal worden gebruikt voor de herfinanciering van aflopende schulden.

Hans Janssen, Chief Financial Officer Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “We zijn verheugd dat beleggers positief hebben gereageerd op onze ESG-gerelateerde Schuldschein. Naast vertrouwen in FrieslandCampina toont dit ook de waarde van een goed onderbouwd duurzaamheidsprogramma. De opbrengst van deze uitgifte zorgt voor een solide financiële basis.”

ESG-gerelateerd

Via het aan duurzaamheid gekoppelde mechanisme verbindt FrieslandCampina zich aan ESG-gerelateerde prestatiedoelstellingen op basis van vier kernprestatie-indicatoren (“KPI’s”). Deze KPI’s bestaan uit doelstellingen op het gebied van vermindering uitstoot van Scope 1, 2 en 3 broeikasgassen, verpakkingen en gezonde voeding. FrieslandCampina krijgt een verlaging van de rentemarge voor elk jaar dat het aan de KPI’s voor duurzaamheid voldoet, waarbij een onafhankelijke auditor voor validatie zorgt. De doelstellingen zijn in lijn met FrieslandCampina’s duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet.

Betrokken partijen

FrieslandCampina heeft de Schuldschein uitgegeven en de prijs hiervan bepaald met ondersteuning van BNP Paribas, HSBC, UniCredit en ABN AMRO in samenwerking met Bayerische Landesbank.

Share Button