Lancering crowdfunding campagne SUPERNOVA Sportswear

Deze week is de crowdfunding campagne voor het nieuwe duurzame sportkledingmerk SUPERNOVA Sportswear gestart. Het betreft een voorverkoopcampagne, voor tops en leggings voor dames en unisex sweaters, gemaakt in Europa van gerecyclede materialen. De ontwerpen voor de kleding zijn gemaakt door streetartist Eelco van den Berg, wat de producten een stoere, kleurrijke en unieke uitstraling geeft.

Oprichters Elise Althoff en Marieke Romano: “Wij zijn fanatieke beachvolleyballers, en dragen daarbij graag duurzame kleding. Duurzaam in de zin van materialen die lang meegaan, gerecycled en goed te recyclen zijn en gemaakt onder goede werkomstandigheden. Toen we 3 jaar geleden op zoek gingen naar nieuwe sportkleding vonden we in de markt niet waar wij naar zochten, dus besloten we om het zelf te gaan maken. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar we zijn trots op wat we tot nu toe met

behulp van de juiste partners hebben bereikt. Onze collectie is modulair opgebouwd, de materialen zijn intensief getest en de kleding heeft een unieke uitstraling, waarmee we weg blijven van fast-fashion.”

Over de campagne

Om de eerste collectie te kunnen lanceren, wil SUPERNOVA Sportswear een bedrag van 40.000 euro ophalen via crowdfunding platform Kickstarter. Hiermee worden in elk geval de kosten voor het produceren van de eerste kledingstukken gedekt. Wanneer er meer wordt opgehaald wordt dit geïnvesteerd in verdere research en development op het gebied van circulariteit, nieuwe materialen én uitbreiding van de collectie.

De link naar de campagne: https://www.kickstarter.com/projects/supernovasportswear/supernova-sustainable-sportswear-with-an-urban-twist

Share Button