The Good Roll gaat voor radicale ketenverandering in de toiletpapierindustrie middels een obligatie-uitgifte

The Good Roll, dat eerste Fair Trade toiletpapiermerk ter wereld wordt, kondigt met trots de uitgifte aan van obligaties met een jaarlijkse rente van 10%. In deze financieringsronde wordt een totaalbedrag van €750.000 opgehaald. Deze obligaties zijn onderdeel van een grotere financieringsronde van €6 miljoen.

Bij The Good Roll wordt vertrouwd op de kracht van onze trouwe achterban om samen een positieve impact te maken. In de afgelopen jaren heeft The Good Roll al €3 miljoen bij de achterban opgehaald. Daarnaast ziet Sander de Klerk, Chief Rolling OPicer en mede-oprichter bij The Good Roll, dat dit succesvoller zou kunnen zijn dan het afsluiten van een lening bij de bank: “Op deze manier heb je een connectie met je achterban, die je makkelijk kunt aanspreken, waardoor je flexibel bent en snel kunt doorgroeien.”

De opbrengst van deze obligaties zal worden ingezet voor een radicale ketenverandering in de toiletpapierindustrie. Een cruciaal onderdeel van deze verandering is de bouw van een eigen bamboe pulpfabriek in Ghana. Deze fabriek stelt ons in staat om een transparante en duurzame productie te verwezenlijken en tegelijkertijd een prijsconcurrent te worden.

“Met onze eigen fabriek kunnen we goedkoper produceren dan de huidige houtpulpprijs. Daarmee wordt onze pulp ook aantrekkelijk voor het gebruik van huismerktoiletpapier van grote retailers, of om bijvoorbeeld te gebruiken als verpakkingsmateriaal of maandverband.”

Het is niet voor niks dat de eerste fabriek op papier al is uitverkocht. Dit onderstreept het vertrouwen dat klanten en partners hebben in de missie en producten van The Good Roll. Door deze uitbreiding zullen ze niet alleen meer duurzame toiletproducten kunnen leveren, maar ook werkgelegenheid creëren voor de lokale gemeenschap in Ghana.

Samen met meer dan duizend boeren wordt gewerkt aan een duurzame toekomst, waarbij The Good Roll naast het bouwen van toiletten nu ook bijdraagt aan de economische ontwikkeling in de regio.

“Met deze investering blijven we onze missie voortzetten om de wereld te veranderen, één rol toiletpapier tegelijk. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze obligatie-uitgifte en samen met ons een verschil te maken.”

Voor meer informatie over de obligatie-uitgifte en hoe u kunt deelnemen, bezoek de website op www.investereninthegoodroll.com

Share Button