DeWarmte haalt ruim 1,75 miljoen euro op met crowdfunding

Bron
DeWarmte

In de afgelopen weken hebben bijna zeshonderd investeerders ruim 1,75 miljoen euro gestoken in warmtepompontwikkelaar en -installateur DeWarmte. Met de opbrengst van de crowdfundingcampagne wil de scale-up versneld groeien door onder meer te investeren in innovatie en nieuw personeel. Het doel is om dit jaar drieduizend warmtepompen te installeren. 

Afgelopen maand konden deelnemers op het platform Invesdor vanaf tweehonderdvijftig euro investeren in DeWarmte. In ruil daarvoor werden zij aandeelhouder in het bedrijf. “In een voor de branche turbulente tijd, kunnen wij terugkijken op een succesvolle crowdfundingcampagne”, zegt Sander Wapperom, mede-oprichter en directeur van DeWarmte. “Dat bijna zeshonderd investeerders ervoor kiezen om met ons door te groeien en daarmee bijdragen aan de klimaattransitie, is een volgende stap in onze missie om heel Nederland van het gas te halen.”

Volgende groeifase

Met het opgehaalde kapitaal gaat de warmtepompspecialist een volgende groeifase in. Wapperom: “We hebben onlangs een all-electric warmtepomp gelanceerd, die naast het verwarmingssysteem ook al het kraan- en douchewater verwarmt. De installatie daarvan kunnen we nu echt opschalen. En dat is nodig, want we willen er nog dit jaar tenminste duizend woningen van voorzien. Daarnaast willen we nog meer investeren in persoonlijk klantcontact. Zo gaan we de supportafdeling sterk uitbreiden en ons verder toeleggen op het geven van kwalitatief hoogwaardig duurzaamheidsadvies, om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Innovatie

Dankzij de succesvolle crowdfundingcampagne is er nu ook meer ruimte voor verdere innovatie en digitalisering. Wapperom: “Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een speciaal B2B-dashboard. Hierdoor krijgen consumenten en zakelijke klanten straks alleen nog de voor hen relevante informatie over een warmtepomp te zien. Dankzij onze mobiele app kunnen onze gebruikers daarnaast nog gemakkelijker contact met ons opnemen.Niet alleen verlagen we hiermee de drempel voor de aanschaf van een warmtepomp, we leveren ook een bijdrage aan de energietransitie en gaan met onze slimme producten netcongestie tegen.”

Over DeWarmte

DeWarmte is in 2018 opgericht en helpt woningeigenaren die willen verduurzamen aan innovatieve verwarmingsoplossingen die efficiënt, duurzaam en stijlvol zijn. Met verschillende producten willen zij een belangrijke stap zetten richting een toekomst zonder gas. Anders dan veel andere partijen in de markt, ontwikkelt en installeert DeWarmte haar producten zelf. Deze producten nemen de functie van een cv-ketel over en zorgen ervoor dat huishoudens van het gas af komen. Inmiddels zijn er ruim vijftig specialisten aan het werk en heeft het bedrijf meerdere awards ontvangen, zoals de If Design Award.

Share Button