ASN Bank investeert 10 miljoen euro in MisterGreen

Partner

Leasemaatschappij MisterGreen rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen de wereld uit is – net als ASN Bank. Door leasecontracten voor elektrische auto’s aan te bieden, wil het bedrijf de transitie naar duurzame mobiliteit versnellen. ASN Bank investeert 10 miljoen euro in de groei van de duurzame onderneming. Zo dragen we bij aan de transitie van fossiel naar elektrisch vervoer.

Een transportsector zonder fossiele brandstoffen

“De bedrijfsfilosofie, missie en activiteiten van MisterGreen en ASN Bank sluiten nauw aan” vertelt Ronald Zeeman, Accountmanager duurzame financieringen bij ASN Bank. “Wij geloven in een transportsector zonder fossiele brandstoffen en verwachten veel van energiedragers zoals elektriciteit. Met onze investering worden meer elektrische auto’s aangeschaft, zodat nog meer mensen elektrisch kunnen leasen en rijden. Dat sluit aan bij ons doel om in 2030 met al onze financieringen en beleggingen klimaatpositief te zijn. Daarnaast willen wij duurzame keuzes voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken.”

Transport: noodzaak tot verandering groot

Als er een sector is die groeit én waar de noodzaak tot verduurzaming groot is, dan is het de transportsector. Wereldwijd neemt transport ruim 15% van de uitstoot van broeikasgassen voor zijn rekening. Dat maakt het een van de grote veroorzakers van klimaatverandering.

Van Amsterdamse garage tot internationaal bedrijf

Leasemaatschappij MisterGreen wil elektrisch leasen ‘toegankelijk en transparant’ maken. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door twee ondernemers vanuit hun geloof in een alternatieve, duurzame transportsector. Ze begonnen als ‘mobiliteitscentrum’ in een Amsterdamse garage en dit is inmiddels uitgegroeid tot een snelgroeiend bedrijf met een miljoenenomzet en plannen voor Europese uitbreiding. Klanten kunnen bij MisterGreen terecht voor leasecontracten voor elektrische auto’s, waarbij de focus ligt op Tesla’s. In totaal heeft MisterGreen al 127.000 ton CO2-uitstoot bespaard, aldus het bedrijf. ‘Dat is bijna 30.000 keer de aarde rond rijden’.

Share Button