Investeringsronde PHYSEE succesvol voltooid

Bron
PHYSEE

PHYSEE, aanbieder van duurzaam comfort voor de vastgoedbelegger en -gebruiker, heeft haar Series A-investeringsronde van 8 miljoen euro succesvol afgerond. In januari 2021 kondigde de scale-up een investering van 4 miljoen euro aan. In minder dan 4 maanden tijd is ook de tweede 4 miljoen euro gerealiseerd door het aantrekken van nieuwe investeerders. Met dit groeikapitaal financiert PHYSEE de Europese uitrol van de SENSE-oplossing. Daarnaast wordt een deel ingezet voor de ontwikkeling en marktintroductie van innovatieve coatings.

Eind 2019 lanceerde PHYSEE haar SmartSkin-oplossing, die sinds kort onderdeel uitmaakt van het totaalproduct SENSE. SENSE is een draadloze smart & sustainable building platform en maakt op basis van sensoren, zonnecellen en machine learning algoritmes gebouwen slimmer en duurzamer. Dit maakt gebouwen 30% energiezuiniger en draagt bij aan meer comfort, geluk, gezondheid en productiviteit in werkomgevingen.Doordat SENSE gegevens zoals temperatuur, licht en luchtkwaliteit analyseert, en de klimaatinstallaties van het gebouw (zoals zonwering, verlichting, ventilatie en airconditioning) onafhankelijk aanstuurt met behulp van zelflerende algoritmes. SENSE is inmiddels volledig draadloos, wat de installatie en keten-integratie flink vergemakkelijkt.

Dankzij deze nieuwe financiering is PHYSEE klaar om met SENSE Europa te veroveren. Iets waar de bestaande en nieuwe investeerders (Phase2Earth, Adunare, Job Dura, EDGE), graag aan bijdragen.

PHYSEE, een spin-off van de Technische Universiteit Delft, ontwikkelt daarnaast licht converterende coatings om de wereld te verduurzamen. De licht converterende POWER+-coating voor op ramen wekt stroom op uit zonlicht en maakt gebouwen meer energieneutraal. De PAR+-coating voor in kassen, die UV-licht omzet in PAR-licht, laat gewassen 7% sneller groeien. Daarmee kan wereldwijd worden bijgedragen aan duurzame voedselvoorziening.

Boudewijn Poelmann, CEO van Phase2.Earth, een recent gelanceerd impactinvesteringsfonds: “Onze missie is om te investeren in bedrijven met een groot potentieel om langdurige duurzame verandering teweeg te brengen. Juist in sectoren die aanvankelijk terughoudend waren met innoveren, zoals de bouwsector. We investeren echter niet alleen in de missie. We willen het potentieel van grote impact zien, in combinatie met commerciële tractie, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de partnerschappen van PHYSEE met grote glasfabrikanten. Daardoor hebben we goed zicht op hoe nieuwe producten en oplossingen door de markt worden ontvangen. We kennen PHYSEE al heel lang en hebben deze deelname zorgvuldig geselecteerd als ons eerste hardware-gedreven softwarebedrijf. We ondersteunen hen graag om wereldwijde impact te hebben.”

Coen van Oostrom, CEO van EDGE, die na een initiële investering in 2019 opnieuw heeft deelgenomen aan deze investeringsronde: “De grootste uitdaging van onze industrie vandaag de dag, is gezonder, duurzamer en inspirerender te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat innovatie de enige oplossing biedt, en dat PHYSEE een belangrijke rol speelt in deze noodzakelijke transitie. Ik ben vanaf de eerste dag een grote fan van deze innovator, en kijk ernaar uit om PHYSEE de komende jaren te blijven steunen.”

Ferdinand Grapperhaus jr., CEO en medeoprichter van PHYSEE, “Het feit dat we de tweede helft van onze Serie A-investeringsronde snel hebben kunnen afronden, is voor ons een bevestiging van het potentieel van PHYSEE. Dit is voor ons het bewijs dat bij toonaangevende vastgoedontwikkelaars de focus verschuift naar investeren in duurzame en comfortverhogende technologieën. Nu alle focus om dit kapitaal in te zetten voor zowel de uitrol van ons slimme en duurzame building platform als de commercialisering van de lichtconversie-coatings.”

Share Button