Juno Investment Partners stelt Monika Veric aan als senior analist duurzaamheid

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor duurzaamheidsaspecten binnen beleggingsportefeuilles. Juno Investment Partners (‘Juno’) onderschrijft het belang hiervan al sinds haar oprichting en bekrachtigde dit door als een van de eerste Nederlandse vermogensbeheerders de United Nations Principles of Responsible Investment te ondertekenen in 2011. Juno is daarom verheugd dat ze Monika Veric mag verwelkomen als primair verantwoordelijke voor de duurzaamheidsanalyses van de bedrijven binnen de Juno-portefeuilles.

Samen met het beheerteam helpt Monika Juno om ESG-risico’s nog beter te kunnen identificeren en kwantificeren. Zij brengt Juno jarenlange relevante ervaring in duurzaam beleggen. Zij begon haar carrière in 1998 met het ontwikkelen van ABN AMRO’s eerste duurzame beleggingsfonds op basis van ESG-criteria. In de vijftien jaar dat ze bij de bank werkte, stelde ze de ESG-risico beleidslijnen op, die vervolgens bank-breed werden toegepast en heeft ze honderden transacties op ESG-risico’s geanalyseerd.Vanaf 2013 werkte ze voor de Nederlandse ontwikkelingsbank (FMO) waar ze verschillende financieringsprojecten in Afrika en Azië op ESG-gronden toetste. In haar laatste functie bij ING vertegenwoordigde ze de bank in het IMVO-convenant bancaire sector op het gebied van mensenrechten. Monika heeft een Bachelor in Commerciële Economie van de HES in Rotterdam en een MA in Organisatiecultuur en Management van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Frans Jurgens, medeoprichter van Juno: “Wij zien de komst van Monika als een waardevolle versterking van de analytische capaciteiten binnen ons beheerteam. Vanwege Juno’s sterke voorkeur voor familiebedrijven, is er al veel ervaring opgedaan met verschillende vormen van Governance en de Sociale aspecten die bij onze beleggingen spelen. Monika vult onze bestaande ESG-kennis nu verder aan met haar rijke ervaring op het Environmental-werkveld”.

Lennart Smits, medeoprichter van Juno: ”Met deze uitbereiding van ons team heeft Juno weer een volgende belangrijke stap naar de toekomst gezet. Iedereen wordt zich steeds meer bewust van duurzaamheidsrisico’s en wij vinden het essentieel die goed in kaart te brengen. Bovendien merken wij dat velen van onze participanten, en hun kinderen, dit logischerwijs ook steeds meer als een doorslaggevend criterium beschouwen bij de beoordeling van een beleggingsfonds. Wij gaan die risico’s nu nog scherper identificeren en volgen, waardoor we betere keuzes kunnen maken binnen het ruime aanbod investeringsmogelijkheden dat beursgenoteerde familiebedrijven ons te bieden heeft”.

Rob Deneke, beheerder van het Juno Continuation Fund: “Nu bedrijven steeds vaker een uitgebreid verslag publiceren omtrent hun duurzaamheidsinitiatieven en er ook veel onafhankelijke data beschikbaar komt, is het essentieel dat we iemand aan boord hebben binnen Juno die ruime ervaring heeft op dit gebied. We verwachten dat Monika’s kennis en expertise de juiste impuls aan het beheerteam geeft zodat de ESG-overwegingen geïntegreerd kunnen worden in onze analyses en besluitvorming.“

Share Button