Vincent Triesschijn benoemd als Global Head of ESG and Sustainable Investing bij ABN AMRO

Bron
ABN AMRO

Vincent Triesschijn is benoemd als Global Head of ESG and Sustainable Investing bij ABN AMRO. Zijn benoeming gaat in op 15 juli 2021. In deze nieuwe rol wordt Vincent Triesschijn verantwoordelijk voor het uitbreiden van de mogelijkheden voor duurzaam beleggen bij ABN AMRO en het verder integreren van ESG (factoren op het gebied van mens, milieu en ondernemingsbestuur) in de beleggingsdiensten van de bank.

Richting 2024 zal hij het team van ESG experts verder uitbouwen. Het team is ook verantwoordelijk voor niet-financiële rapportages en het zogenaamde engagement proces: met bedrijven waarin wordt belegd het gesprek aangaan over onderwerpen als klimaatverandering en mensenrechten. Vincent Triesschijn is nu Director of Sustainable Investment bij ABN AMRO. Voordat hij in 2012 bij ABN AMRO kwam, werkte Vincent Triesschijn bij andere financiële instellingen, zoals Kempen Capital Management en JPMorgan. Hij heeft een Master in Sustainability behaald aan de University of Cambridge.

Duurzaamheid staat centraal bij de purpose van ABN AMRO, ‘Banking for better, for generations to come’. Op dit moment hebben duurzame beleggingen bij ABN AMRO inmiddels een totale omvang van EUR 30 miljard. ABN AMRO heeft de ambitie dit verder te laten groeien. Ook op andere onderdelen heeft ABN AMRO duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd.

Vincent Triesschijn gaat rapporteren aan Celine Krielaart, Global Head of Products & Service Management bij ABN AMRO Private Banking.

Share Button