a.s.r. wereldwijd nummer 1 in ESG Risk Rating Sustainalytics

Bron
a.s.r.

Sustainalytics heeft a.s.r. erkend als meest duurzame verzekeraar wereldwijd in de update van juli 2021. Hiermee voert a.s.r. de lijst aan van 276 beoordeelde verzekeraars. Daarnaast scoort a.s.r. met deze beoordeling binnen de 1% meest duurzame ondernemingen ter wereld.

Sustainalytics, een Morningstar bedrijf, meet hoe goed een bedrijf haar financieel materiële ESG-risico’s (Environmental Social Governance) beheert ten opzichte van branchegenoten. Hiermee geeft het bedrijf een momentopname van de ESG risico’s binnen individuele ondernemingen.

Bij de beoordeling is rekening gehouden met het duurzaamheidsbeleid van a.s.r. en hoe dit beleid in de praktijk wordt toegepast en geïntegreerd in de dienstverlening. Ook wordt de benadering van risico’s beoordeeld, waarbij zowel naar klimaatrisico’s wordt gekeken, als bijvoorbeeld naar risico’s rondom data privacy en cybersecurity.

Volgens Sustainalytics loopt a.s.r. een verwaarloosbaar risico als het gaat om verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor verzekeraars, waaronder Human Capital issues, Business Ethics en de integratie van ESG in verzekeringsproducten en het beheerd beleggen-aanbod.

Voor meer informatie over de beoordeling van Sustainalytics, bekijk de ESG rating a.s.r. op de website van Sustainalytics.

Share Button