Sustainalytics: Rabobank behoudt nummer één positie onder grootbanken

Bron
Rabobank

Sustainalytics, een toonaangevende internationale onderneming op het gebied van ESG-onderzoeks- en ratings, heeft zijn Environmental Social Governance (ESG) Risk Rating voor Rabobank bijgewerkt. In lijn met hun methodologie voor het beoordelen van de duurzame prestaties van grootbanken voert Rabobank de ranglijst van 397 ondernemingen voor het derde achtereenvolgende jaar aan.

Sustainalytics is de wereldleider op het gebied van duurzaamheidsonderzoek en –ratings en wordt vooral gebruikt door institutionele beleggers Naar het oordeel van Sustainalytics loopt Rabobank een verwaarloosbaar risico voor verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor banken, waaronder ESG-integratie in bedrijfsfinanciering, Corporate Governance, Human Capital en een verantwoord productaanbod. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met zowel de inhoud van het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf als hoe de Rabobank het in de praktijk toepast op onder andere haar producten, diensten en aanpak van risico’s. Sustainalytica meet ook financiële inclusie, zoals initiatieven om de toegang tot financiële diensten voor kansarmen te bevorderen.

Daarnaast is de Rabobank er in vergelijking met 2020 in geslaagd om haar score op onder meer Carbon Intensity, Energy Management System (EMS) certificering en openbaarmaking van de Gender Pay Gap te verbeteren. Onder Sustainalytics’s volledige ESG-beoordelingsbeoordelingen van 13.661 bedrijven in meerdere sectoren staat de Rabobank op nummer 160 en blijft daarmee de hoogst scorende grootbank.

Bas Rüter, Global Head of Sustainability & Climate: “We zijn er enorm trots op dat we door het onafhankelijke bureau Sustainalytics opnieuw zijn beoordeeld als de meest duurzame bank van de 400 banken wereldwijd. Deze beoordeling bewijst dat het ondersteunen van onze klanten in hun transitie naar verduurzaming in het hart van ons bedrijf ligt. Onze missie ‘Growing a better world together’ en duurzaamheid zijn onlosmakelijk verbonden in het aanbieden van onze financiering, kennis en de inzet van onze netwerken. Het is heel waardevol om te zien dat onze samenwerking met klanten en netwerkorganisaties echt loont.”

Mirjam Bos, Head Investor Relations & Rating Agencies: “Duurzaamheid staat hoog op de agenda van beleggers en andere stakeholders en de Rabobank wordt over het algemeen erkend als een van de koplopers in ESG. Natuurlijk gaan de ontwikkelingen in ESG snel vooruit, dus we moeten onze duurzaamheidsinspanningen blijven opvoeren om onze positie als koploper in duurzaam bankieren te behouden en klanten en samenlevingen te helpen met de transitie waarmee ze worden geconfronteerd.”

De duurzaamheidsambities van de Rabobank maken deel uit van de bedrijfsstrategie van de bank. Rabobank zal zich blijven inzetten om duurzaamheid volledig te integreren in haar producten en diensten aan klanten wereldwijd. Luister voor meer informatie over hoe de Rabobank ESG-ratings waardeert en de toegevoegde waarde van het gebruik van ESG-ratings voor niet-beursgenoteerde organisaties naar de podcastserie “Walk the Talk on sustainability.

Share Button