Leonardo DiCaprio investeert in Mosa Meat en Aleph Farms om de ontwikkeling van duurzaam gecultiveerd rundvlees te stimuleren

Bron
Mosa Meat

Aleph Farms en het Nederlandse Mosa Meat, twee bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van gecultiveerd vlees, kondigen vandaag een investering aan van milieuactivist en Academy Award-winnende acteur Leonardo DiCaprio. Beide bedrijven hebben aangetoond dat ze rundvlees rechtstreeks uit dierlijke cellen kunnen telen, met de onthulling van de eerste gekweekte hamburger door Mosa Meat in 2013 en de eerste gekweekte steak en ribeye door Aleph Farms in respectievelijk 2018 en 2021.

“Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is door ons voedselsysteem te transformeren. Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen. Ik ben erg blij om ze als adviseur en investeerder te ondersteunen, terwijl ze zich voorbereiden om gekweekt rundvlees bij de consument te introduceren.” zei Leonardo DiCaprio.

Terwijl de wereldwijde vleesconsumptie tegen 2050 naar verwachting met 40-70% zal groeien, biedt gecultiveerd vlees een oplossing om de huidige negatieve effecten van de industriële rundvleesproductie sterk te verminderen. Bovendien zorgt gecultiveerd vlees ervoor dat mensen kunnen blijven genieten van het vlees dat ze graag eten, zonder dat er een grote gedragsverandering nodig is. Analisten hebben voorspeld dat de markt voor gecultiveerd vlees tegen 2030 $25 miljard zou kunnen bereiken, als onderdeel van de bredere eiwittransitie.

Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat zegt: “Leonardo DiCaprio’s werk om positieve verandering teweeg te brengen, sluit nauw aan bij onze missie bij Mosa Meat. We zijn heel blij om hem aan boord te halen als adviseur en investeerder en samen te werken om huidige en toekomstige generaties duurzaam te voeden.”

Didier Toubia, medeoprichter en CEO of Aleph Farms zegt: “Als toegewijd milieuactivist verwelkomen we Leonardo DiCaprio in onze adviesraad en familie van topinvesteerders. Ons team zet zich in om de duurzaamheid van onze wereldwijde voedselsystemen te verbeteren en we zijn verheugd dat Leo onze visie deelt.”

Volgens een onafhankelijke levenscyclusanalyse door CE Delft, zal de productie van gecultiveerd rundvlees naar verwachting de klimaatimpact met 92% verminderen, de luchtvervuiling met 93% verminderen, 95% minder land en 78% minder water gebruiken in vergelijking met de industriële rundvleesproductie. De productie van gecultiveerd rundvlees biedt de mogelijkheid om het overgebleven land te herbebossen, om op natuurlijke wijze uitstoot te verminderen, of om meer voedsel voor mensen te produceren. Bovendien zal het geautomatiseerde en steriele proces waarmee gecultiveerd vlees wordt geproduceerd, het gebruik van antibiotica overbodig maken en het risico verminderen op besmettingen en ziekten die samenhangen met geconcentreerde en intensieve veehouderij.

Over Aleph Farms

Aleph Farms kweekt biefstukken van niet-genetisch gemanipuleerde cellen geïsoleerd uit een levende koe, zonder dieren te schaden en met een aanzienlijk verminderde impact op het milieu. Het bedrijf werd in 2017 mede opgericht door Didier Toubia, The Kitchen Hub van de Strauss Group, en professor Shulamit Levenberg van de faculteit Biomedical Engineering van het Technion – Israel Institute of Technology. Aleph Farms’ wereldwijde netwerk van topinvesteerders, met hoofdkantoor in Israël, omvat L. Catterton, DisruptAD (ADQ), BRF, Thai Union en Cargill. Aleph Farms bracht ’s werelds eerste gecultiveerde steak uit in december 2018 en ’s werelds eerste gecultiveerde ribeye steak in 2021. De visie van het bedrijf is om iedereen, altijd en overal onvoorwaardelijke voeding te bieden. Ga voor meer informatie naar www.aleph-farms.com.

Over Mosa Meat

Mosa Meat is een Nederlandse pionier op het gebied van kweekvlees; een schonere en vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken. De oprichters, Mark Post en Peter Verstrate hebben de eerste gecultiveerde rundvleeshamburger ter wereld geïntroduceerd in 2013, door het op een natuurlijke manier te laten groeien uit de cellen van een koe. Mosa Meat is opgericht in 2016 en op dit moment de capaciteit aan het uitbreiden om exact hetzelfde rundvlees te maken waar mensen dagelijks van genieten, maar op een manier die beter is voor mensen, dieren en de planeet. Mosa Meat’s diverse en groeiende team heeft als missie om het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel te hervormen. Mosa Meat, met hoofdkantoor in Maastricht, wordt ondersteund door investeerders als Blue Horizon, M Ventures, Bell Food Group, Nutreco, Mitsubishi Corporation en anderen

Share Button