Brandplant sluit partnership met Veg Capital en Kale United om haar groei in de Benelux te versnellen

Brandplant, de plantaardige distributeur voor de Benelux en merkeigenaar van de vegan, biologische merken Upside en Pianta, heeft een investering opgehaald bij twee van de leidende internationale investeerders in vegan producten: Veg Capital en Kale United. Dit partnership versnelt het introduceren van de beste plantaardige producten voor consumenten in Nederland, België en Luxemburg.

Brandplant co-founder Erik van Gangelen: “De samenwerking met het team van Veg Capital, om merken als VFC (Vegan Fried Chick*n), naar de Benelux te brengen, creëert waarde voor beide partijen en wordt versterkt door de kracht van Kale United uit Scandinavië.”.

De investering zal worden gebruikt om de groei van Brandplant’s huidige merken te versnellen, merken uit de portfolio’s van Veg Capital en Kale United toe te voegen. Aan de andere kant zullen Veg Capital en Kale United op hun beurt Brandplant’s eigen merken ondersteunen in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Een deel van de investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten van de eigen merken van Brandplant. De synergie van dit partnership wordt onderschreven door de gedeelde zakelijke en ethische waarden, een gezamenlijk, internationaal vegan netwerk en de grote potentie voor verdere groei.

Veg Capital’s Managing Director Matthew Glover: “We are thrilled to partner with Brandplant, it really is a win-win situation, as we enable their continued growth while also allowing our portfolio companies to access new European markets.”

Kale United’s Founder Måns Ullerstam: “This is part of Kale United’s strategic plan to solve distribution of plant-based brands all across Europe. We also look forward to take Brandplants brands to the Nordics.”

Veg Capital

Veg Capital voorziet bedrijven, die dieren uit het voedsel systeem halen, van kapitaal. Zij investeert dit in bedrijven die plantaardige vervangers maken voor vlees, zuivel, eieren en vis.

Kale United

Kale United is een Zweedse bedrijf dat een eco-systeem wil creëren waarbinnen plantaardige bedrijven kunnen floreren. Gestart in oktober 2018 is het haar missie om de wereldwijde beschikbaarheid van en aandacht voor plantaardige producten te verhogen. Kale United voorziet zijn partners met services die ze helpt groeien op de lange termijn.

Brandplant

Brandplant is de plantbased distributeur voor de Benelux. Zij distribueert merken zoals onder andere Vegan Fried Chick*n, Vantastic Foods, PLAYin CHOC en haar eigen twee merken Pianta en Upside. Brandplant is in 2020 opgericht door Dirk Schnellen, Gertjan Kruijk and Erik van Gangelen.

Share Button