Lightyear ontvangt miljoenenkrediet van RVO voor opschaling zonneceltechnologie

Bron
Lightyear

Lightyear ontvangt een Innovatiekrediet van € 3,8 miljoen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met behulp van de financiering kan Lightyear een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen. Hiermee kan de productiecapaciteit kan worden opgeschaald. Afgelopen juli maakte Lightyear al bekend dat het gaat uitbreiden met een productielocatie voor de zonneceltechnologie en zonnedaken in Venray.

Met het Innovatiekrediet ondersteunt RVO het onderzoek naar en de productie van Lightyear’s innovatieve zonneceltechnologie. Om deze technologie nog verder te ontwikkelen, werkt het high-tech bedrijf ook samen met gerenommeerde partners zoals TNO.

Productie opschalen

De nieuwe productiefaciliteit in Venray maakt het mogelijk om onderzoek, ontwikkeling en productie van de zonnetechnologie verder op te schalen. Met als uiteindelijke doel om schone mobiliteit voor iedereen en overal ter wereld mogelijk te maken.

“We zijn enorm vereerd om deze financiering vanuit RVO te mogen ontvangen”, vertelt Hans Heijmans, Chief Operations Officer en Managing Director solar product bij Lightyear. “We zien het als een erkenning vanuit de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt. En dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.”

Nieuwe toekomst mobiliteit

Marcel Segers, Senior Investment Manager bij RVO: “De toonaangevende technologie die Lightyear met dit project ontwikkelt heeft de potentie om een nieuwe toekomst in te luiden voor mobiliteit. Door de ontwikkeling van deze zonneceltechnologie in lijn met de bredere marktvraag op te schalen, wordt duurzame groei gestimuleerd.”

Lightyear onderzoekt momenteel verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere financiering voor Lightyear’s massamarkt model, die naar verwachting in 2025 in productie zal gaan.

Share Button