Het klimaatpositieve koffiemerk eek coffee gaat sharefunden

Hou jij van koffie met een goed verhaal? Word dan nu mede-eigenaar van eek coffee en maak samen met ons de (koffie)wereld mooier! Het eerste klimaatpositieve koffiemerk van Nederland.

De aarde warmt razendsnel op. Nog sneller dan we dachten. En wij, de mens, en ons gedrag zijn dé grote boosdoeners. Gelukkig kun je, zelf, met kleine aanpassingen, een noemenswaardige impact maken. Door dingen wel of niet te kopen, eten, drinken, doen. Het zit ‘m in de keuzes die je zelf maakt. Koffie drinken is zo’n keuze. Kies jij voor een koffie die het beste voor heeft met de wereld? Die klimaatpositief is, goed is voor de koffie boeren én voor het milieu?

Over eek coffee

Wij houden van koffie. Koffie maakt de wereld mooier. Koffie heeft impact. Positief, op jou als koffiedrinker. Maar koffie heeft ook een negatieve impact. Op de natuur, het milieu en op koffieboeren. Dat kan anders. Want weet je wat pas écht lekkere koffie is? Eerlijke koffie. Duurzame koffie met alleen maar positieve impact. Op jou, en op de wereld.

Klimaatpositief

Omdat we graag een positieve bijdrage leveren aan deze wereld, hebben we de eek-premie bedacht, €0.50 per kilo koffie die we investeren in natuur en klimaat. Van de helft planten we bomen en de andere helft investeren we in duurzame zon- en windenergie. Zo compenseren we 3 keer de CO2-uitstoot van 1 kilo koffie en zijn we dus ruimschoots klimaatpositief. Onze premium kwaliteit versgebrande koffiebonen komen rechtstreeks van de mooiste koffieplantages in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Het Rainforest Alliance keurmerk op onze premium koffievarianten garandeert dat de koffie eerlijk is geproduceerd, met oog voor mens en milieu.

De Specialty Coffee Brazil komt van coöperatie Capricornio, in Brazilië. We kopen de bonen in via This Side Up. Zij zorgen voor een eerlijke en transparante koffieketen voor iedereen. Capricornio werkt met 20 gepassioneerde koffieboeren uit de regio om topkwaliteit koffie met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te produceren. Alleen maar positieve impact dus!

En het mooie is, je kunt nu mede-eigenaar worden van het eerste klimaatpositieve koffiemerk van Nederland!

We hebben ambitieuze plannen met eek. De komende jaren willen we onze impact vergroten. Samen kunnen we de (koffie)wereld mooier maken. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Investeer in eek, door jouw investering kunnen wij verder groeien en onze positieve impact vergroten. En als wij verder groeien, wordt jouw aandeel meer waard. Steun onze missie, krijg rendement op je investering en maak een positieve impact op de wereld. Win-win! Mede-eigenaar worden van eek is laagdrempelig en kan al vanaf €252.

We geloven in een coöperatieve manier van samenwerken. Samen kom je nou eenmaal verder. Daarom hebben we de Original Premium Products coöperatie opgericht, waarmee we op Eyevestor een deel van onze aandelen via sharefunding gaan aanbieden.

Kijk hier voor alle informatie over de investeringsmogelijkheid

Share Button