Rabo Investments participeert met minderheidsbelang in Koppert Cress Group

Rabobank Groep wordt via haar investeringstak Rabo Investments (RI), medeaandeelhouder in Koppert Cress Group. Door een minderheidsbelang te nemen in Koppert Cress, wordt er koers gezet naar een verdere gezamenlijke duurzame internationale groei.

Koppert Cress is de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid en heeft bij de AGF handel, horecagroothandel, exporteurs, chefs en restaurateurs een unieke en gewaardeerde positie opgebouwd. Het bedrijf onder leiding van Rob Baan is een familiebedrijf dat graag in de openbaarheid opereert. Zowel op gebied van marktbewerking, als op duurzame innovaties, wil het bedrijf haar strategie voortzetten.

Rob Baan, DGA Koppert Cress: “Reeds voor Covid-19 was Koppert Cress op zoek naar een Nederlandse partner met een internationale positie. Belang is om de missie en visie van de eigenaren vast te houden. In Rabo Investments ziet Koppert Cress een partner met een vergelijkbare visie op tuinbouw, gezonde voeding en duurzaamheid. Door de deelneming van Rabo Investments is de continuïteit en groei geborgd met behoud van onze waarden en kenmerkende authenticiteit. Dit geeft ons de slagkracht en middelen om een verdere groei door te zetten.”

Thijs Friederich, managing director van Rabo Investments: “Koppert Cress is een prachtig en veerkrachtig tuinbouwbedrijf. De onderneming heeft zich goed staande gehouden in de recente coronacrisis, terwijl de horeca, hun grootste afzetmarkt grotendeels gesloten was. Door dicht bij haar eindafnemers, de chefs, te staan heeft Koppert Cress een relatie gebouwd die resulteert in flexibiliteit, originaliteit met een focus op smaak en verrassing op het bord. Duurzaamheid en innovatie steunen we als Rabo Investments graag.”

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants over de hele wereld. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen. Het bedrijf teelt circa 80 producten en heeft nog een heel sortiment aan verrassingen in de pijplijn. Het bedrijf heeft 10 hectare moderne kassen in het Westland, 170 medewerkers, een eigen zaadbedrijf Sango Seeds en werkt samen met internationale licentiepartners.

Rabo Investments is de investeringstak van de Rabobank Groep en heeft wereldwijd meer dan EUR 1.5 miljard geïnvesteerd, binnen de sectoren Food & Agri, Gezondheidszorg en Duurzaamheid. Deze investeringen hebben een lange termijn focus en variëren van groeikapitaal voor start-ups en scale-ups tot (co-)investeringen in volwassen bedrijven en fondsen.

Rabo Investments werd bij deze transactie bijgestaan door o.a. Clifton Finance (M&A), Eden McCallum (commercieel), DeBreij (juridisch), JSA (fiscaal), en EY (financieel). Koppert Cress werd bijgestaan door BDO, KraGd en Scholtes Boevink & Co.

Share Button