Investeer in Zonnepark Hijken Beilen

Zonnepark Hijken Beilen is gelegen aan de A28 ten noorden van Beilen. Het zonnepark bestaat uit 38.636 panelen, die samen circa 15 GWh aan zonnestroom per jaar zullen opwekken. Hiermee kunnen jaarlijks bijna 4.300 huishoudens van zonnestroom worden voorzien. Dit betekent een totale vermindering aan CO2 uitstoot van circa 147.500 ton gedurende de levensduur van het zonnepark. Het zonnepark is momenteel volledig gebouwd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Projectontwikkelaar Statkraft wil de omwonenden uit Midden-Drenthe de kans geven om mee te kunnen profiteren van de opbrengsten van het park. Daarom willen zij €250.000 financiering ophalen via Oneplanetcrowd. U kunt al investeren vanaf €100. Investeer in de opwek van zonnestroom door een lening te verstrekken tegen 3,7% nettorente met een looptijd van 10 jaar.

Zonnepark Hijken Beilen is in twee delen gelegen aan de A28 ten noorden van Beilen. Het zonnepark bestaat uit 38.636 panelen, die samen circa 15 GWh aan zonnestroom per jaar zullen opwekken. Hiermee kunnen jaarlijks bijna 4.300 huishoudens van zonnestroom worden voorzien. Dit betekent een totale vermindering aan CO2 uitstoot van circa 147.500 ton gedurende de levensduur van het zonnepark.

Statkraft heeft Zonnepark Hijken Beilen ontwikkeld en gebouwd en staat in voor het onderhoud en beheer van het zonnepark. Statkraft is actief in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van grootschalige zonne- en windparken. Het bedrijf heeft als missie om een verschil te maken in de strijd tegen klimaatverandering.

Het zonnepark is momenteel volledig gebouwd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Statkraft wil de omwonenden uit Midden-Drenthe de kans geven om mee te kunnen profiteren van de opbrengsten van het park. Daarom willen we €250.000 financiering ophalen via Oneplanetcrowd. U kunt al investeren vanaf €100.

Details

Financieringsvorm Lening € 250.000
Bruto rente 4,5% (nettorente 3,7 % na aftrek beheervergoeding van 0,8%)
Looptijd 10 jaar
Achterstelling Achtergesteld aan toekomstige bankfinanciering
Aflossing en rente Per jaar, aanvang 1 januari 2023
Zekerheden Tweede pandrecht op vorderingen en roerende zaken
Share Button