Nederlandse rederij EcoClipper opent financieringsronde

De rederij EcoClipper begint met het aantrekken van kapitaal om een duurzame vloot in de vaart te brengen. Het bedrijf heeft daarvoor een prototype van een innovatief, zeilend vrachtschip ontwikkeld. Zij roepen vanaf vandaag investeerders op om met behulp van de blockchain technologie van partner Bondex te investeren in het zeilend vrachtschip. Afgelopen jaar nam de aandacht voor de kwetsbaarheid van de wereldwijde logistiek en de scheepvaartindustrie als geheel toe, en bedrijven gingen op zoek naar een duurzame optie voor transport. Daarnaast zette de groeiende trend voor milieuvriendelijk reizen verder door. EcoClipper biedt met het investeren in zeilschepen een oplossing voor beide uitdagingen.

EcoClipper gaat bestaande en nieuwe zeilschepen inzetten voor het vervoer van vracht en passagiers. Het bedrijf heeft hiervoor een reeks scheepvaartlijnen ontwikkeld: Transatlantisch, Oostelijk, Trans-Pacific en Wereldwijd. Onlangs is aangekondigd dat EcoClipper begint met een lijndienst op de Noordzee: een aantrekkelijke optie die duurzame scheepvaart en reizen van het Verenigd Koninkrijk naar het vasteland van Europa mogelijk maakt.

Financieringscampagne

Er zijn substantiële investeringen nodig om een ​​wereldwijde vloot zeilschepen in de vaart te brengen. De strategie van EcoClipper is gebaseerd op het investeren in één schip tegelijk. Als zodanig zal een reeks investeringstranches, in certificaten in de EcoClipper Coöperatie U.A., worden aangeboden. De eerste tranche mikt op € 140.000,- voor de aankoop van het eerste retrofit-schip. De tweede en derde tranche brengen de financiering op bijna een miljoen euro. Vervolgrondes zullen groter worden naarmate het netwerk van het bedrijf groeit. Investeringen voor de eerste tranche beginnen bij 50 certificaten voor een totale prijs van € 350,-. Investeerders in de eerste rondes kopen certificaten met korting, terwijl ze ook investeren in de toekomstige groei van het bedrijf.

Jorne Langelaan, CEO en oprichter van EcoClipper, licht toe: “Tijdens de klimaattop in Glasgow werd opnieuw duidelijk dat, als we een leefbare toekomst willen, al onze industrieën een onmiddellijke en absolute transitie naar duurzaamheid moeten maken. Op het gebied van logistiek wordt dit met EcoClipper direct in praktijk gebracht. Daarom nodigen we iedereen uit om te investeren in de zeilvaart!”

Share Button