Integratie van duurzaamheid in strategische asset allocatie – tijd voor actie

De integratie van ESG in beleggen in vrijwel alle asset classes is het nieuwe normaal. In de belangrijkste categorie, strategische asset allocatie, is het echter nog terra incognita. Hoewel eerste stappen zijn gezet door o.a. UN PRI om dit onder de aandacht te brengen, is een stevigere verankering van de SDG’s in strategische asset allocatie nodig. Het Sustainable Pensions Investment Lab (SPIL) bracht een working paper uit. Deze working paper is een oproep tot actie aan pensioenfondsen en het hele financiële ecosysteem om in het proces van strategische asset allocatie te komen tot een volledige integratie van de drie dimensies: ‘risk, return en real-world impact’, oftewel: risico, financieel rendement en een duurzaam maatschappelijk rendement. 

De paper is opgesteld door Jaap van Dam, Kris Douma en Marcel Jeucken.

Share Button