BNP Paribas Asset Management publiceert 2021 Sustainability Report

Partner

Als onderdeel van haar Global Sustainability Strategy vindt BNP Paribas Asset Management (“BNPP AM”) het belangrijk te rapporteren over de voortgang ervan en heeft vandaag haar specifieke 2021 extra financieel verslag (‘Sustainability Report’) gepubliceerd. Het verslag toont de zes pijlers van de strategie van BNPP AM aan de hand van belangrijke verwezenlijkingen, vooruitgang op specifieke datapunten en initiatieven.

Jane Ambachtsheer, Global Head of Sustainability bij BNP Paribas Asset Management, licht toe: “Dit extra financieel verslag beschrijft onze verantwoorde benadering, in onze beleggingsprocessen, ons fondsenaanbod en via ons beleid inzake betrokkenheid van aandeelhouders, en rapporteert over onze vooruitgang naar de doelen die we hebben gesteld voor een koolstofarme, milieuduurzame en inclusieve economie.

Tot de belangrijkste resultaten behaald in 2021, behoren:

  • Gestemd tijdens meer dan 2000 AVA’s en in 33% gevallen tegen voorstellen die niet aansloten bij ons beleid op het gebied van “corporate climate lobbying, board diversity and executive compensation”
  • Toetreding tot het Net Zero Asset Managers initiatief (‘NZAM’)
  • Publicatie van BNPP AM’s biodiversity roadmap
  • Classificatie van 81% van haar open-ended beleggingsfondsen in Europa als Article 8 of 9, volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation (‘SFDR’).

Download het 2021 Sustainability Report.

Share Button