Circular Industries gaat Urban Mining-fabrieken bouwen die metalen terugwinnen uit e-waste met financiering van ING

Circular Industries heeft Urban Mining-fabrieken ontwikkeld die metalen en edele metalen terugwinnen uit afgedankte printplaten, een vorm van elektronisch afval, en zal deze ook bouwen, bezitten en exploiteren. Circular Industries’ unieke en gepatenteerde fabrieksconfiguratie, gebaseerd op bewezen onderliggende technologieën, biedt een flexibele terugwinningsmethode met aanzienlijke ecologische en economische voordelen ten opzichte van de bestaande industriële methoden. Circular Industries zal de voorwaarden voor leveranciers van elektronisch afval verbeteren en zal daarmee de inzamelingspercentages verhogen en streeft ernaar impact te creëren, door lokale markten te voorzien van metalen die van belang zijn voor de energietransitie.

ING is benoemd tot Sole Coordinator en Mandated Lead Arranger van de senior schuldfaciliteiten voor Circular Industries. Het team Metals, Mining and Fertilizers van ING Bank heeft nauw samengewerkt met Circular Industries om een structuur te definiëren waarmee de financiering in de loop van 2023 kan worden afgesloten. Peter Kindt, hoofd Metals, Mining and Fertilizers EMEA voor ING zegt hierover: “ING is verheugd Circular Industries te kunnen ondersteunen bij dit innovatieve project. Het sluit volledig aan bij onze duurzaamheidsambities, door bij te dragen aan de circulaire economie en tevens kritische grondstoffen te produceren voor de energietransitie. We kijken in de komende maanden uit naar de verdere samenwerking met Circular Industries om dit spannende project te realiseren.” Als Sole Coordinator zal de bank deze structuur, samen met Circular Industries en een panel van adviseurs, nader uitwerken. Het resultaat zal dienen als blauwdruk voor de internationale uitrol van meerdere soortgelijke fabrieken.

De schuldfaciliteiten zullen worden gestructureerd als een projectfinancieringspakket voor het eerste project van Circular Industries en zullen ongeveer tweederde van de financieringsbehoefte van het project dekken. Het project zal in Nederland worden gevestigd.

Over Circular Industries

Circular Industries, opgericht in 2017 te Amsterdam, Nederland, zijn de projectontwikkelaars van de Urban Mining Factory – Printed Circuit Boards (‘UMF-PCB’). Het bedrijf streeft ernaar zich te ontwikkelen tot een internationaal leidend platform voor secundaire mijnbouw.

Share Button