a.s.r. lanceert Green Finance Framework

Bron
a.s.r.

a.s.r. heeft een Green Finance Framework ontwikkeld waarmee groene obligaties uitgegeven kunnen worden. De financiering die hiermee wordt aangetrokken, wordt geïnvesteerd in duurzame projecten, zoals hernieuwbare energie, energie efficiëntie, energiezuinige gebouwen en duurzaam vervoer. Deze stap past bij de ambitie van a.s.r. om een rol van betekenis te spelen in het verder verduurzamen van de samenleving.

Het Green Finance Framework van a.s.r. kent strenge criteria voor de assets waarin de obligatieopbrengsten worden belegd. Voor alle beleggingscategorieën wordt een maximale terugkijktermijn voor herfinanciering van slechts twee jaar gebruikt. Hiermee geeft a.s.r. beleggers zekerheid dat de opbrengst van een toekomstige groene obligatie van a.s.r. zal worden gebruikt voor recent aangekochte en/of toekomstige duurzame investeringen. Alle opbrengsten worden uiterlijk binnen twee jaar gealloceerd.

Ewout Hollegien, CFO a.s.r.: ‘Wij hebben de ambitie om met onze beleggingsportefeuille een positieve impact te maken op de samenleving, de energietransitie en het milieu. Tegelijkertijd moeten onze beleggingen van goede financiële kwaliteit zijn. Het Green Finance Framework dat we ontwikkeld hebben speelt daarin een belangrijke rol. Beleggers die in de toekomst kiezen voor een groene obligatie van a.s.r., ondersteunen daarmee onze visie en dragen bij aan een duurzamer Nederland.’

Het raamwerk is extern getoetst door Sustainalytics, een Morningstar bedrijf. Het voldoet aan de ICMA Green Bond Principles (GBP) 2021 en houdt, waar mogelijk, rekening met de European Green Bond Standard en de EU Taxonomie.

Share Button