Van Lanschot Kempen versterkt Sustainable Equity-team met benoeming Herman Kleeven

Kempen Capital Management, de investment manager van Van Lanschot Kempen, versterkt het Sustainable Equity-team met de benoeming van Herman Kleeven als investment lead per 1 oktober. Met deze aanstelling committeert Van Lanschot Kempen zich verder aan de beleggingsstrategie waarin duurzaamheid en betrokken aandeelhouderschap met een langetermijnhorizon centraal staan.

Herman Kleeven neemt de rol van investment lead over van Richard Klijnstra, die tijd wil besteden aan de ontwikkeling van zijn carrière buiten Van Lanschot Kempen met een opleiding in de gezondheidszorg. Ivo Kuiper, nu co-hoofd en senior portefeuillemanager binnen het team, wordt teamhoofd. Richard Klijnstra blijft actief binnen het team als portefeuillemanager en analist.

Kleeven heeft ruim 30 jaar ervaring in de financiële sector en een bewezen trackrecord op het gebied van duurzaam beleggen. Hij stond aan de wieg van de duurzame aandelen-strategie van ING IM. Hierna is hij tien jaar verantwoordelijk geweest voor de deelnemingenportefeuille van ING Insurance. In zijn meest recente rol bij APG gaf hij de afgelopen negen jaar leiding aan het Focus Equities-team, verantwoordelijk voor een strategie met betrokken aandeelhouderschap en duurzaamheid als onderscheidende eigenschappen.

Erik van Houwelingen, lid Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen, verantwoordelijk voor Investment Strategies & Solutions: ‘We zijn verheugd dat Herman ons komt versterken. Onze Global en European Sustainable Equity-strategieën staan er goed voor met een sterk vijfjarig trackrecord en inmiddels € 1 miljard onder beheer. Met zijn ruime kennis en ervaring zal Herman ons helpen bij het voortzetten van dit succes en bijdragen aan het realiseren van onze internationale groeiambities. We wensen hem en het team daarbij veel succes.’

Share Button