Borg Energy Storage sluit Serie A Financieringsronde af met Navus Ventures & Oost NL

Bron
Borg

Borg, een Nederlandse hardware- en softwareontwikkelaar van ondergrondse thermische energieopslag, heeft een Serie A-financieringsronde afgerond, geleid door NAVUS VENTURES en in samenwerking met Oost NL.

De vraag naar oplossingen voor energieopslag stijgt explosief. In Duitsland, bijvoorbeeld, is de industrie voor residentiële opslag in 2021 met 25% gegroeid naar 5 miljard euro. Borg gelooft dat de groei van de vraag naar energieopslag zal versnellen, ook vanwege de huidige wereldwijde uitdagingen op het gebied van energievoorziening.

Borgs succesvolle financieringsronde volgt op een periode van technologische ontwikkeling, die heeft geleid tot diverse patenten.

Na een initiële investering door impact-investeerder ifund, kan Borg door de nieuwe financiering doorgaan met de ontwikkeling van hardware en zelf ontwikkelde algoritmen, waarbij wordt ingespeeld op dynamische energieprijzen en andere variabelen.

Ook gaat Borg de eerste serie Borg-opslagsystemen op de markt zetten.

Thermische energieopslag in de gebouwde omgeving

“Wij geloven dat woningbouw de beste markt is om thermische energie in grote hoeveelheden precies daar op te slaan waar het later gebruikt wordt”, zegt Joost Spanjer, medeoprichter van Borg. “Buffering is essentieel voor de overgang naar hernieuwbare bronnen, omdat vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten. Bedenk ook dat buffering van thermische energie een orde van grootte kostenefficiënter is dan batterijtechnologie. Op basis van de huidige marktomstandigheden ligt de terugverdientijd voor een Borg ruim onder de 10 jaar. Afhankelijk van het gebouw kan dit nog flink lager uitvallen.”

Eduard Meijer, directeur bij Navus Ventures, vult aan: “Opslag is cruciaal bij de overgang naar een duurzamere energiemix. Wij zijn onder de indruk van de technologie en software-integratie van Borg, die in essentie relatief eenvoudig en robuust is. We kijken uit naar de dag dat opslagcapaciteit standaard wordt binnen de gebouwde omgeving.”

Ian de Graaff, investmentmanager bij Oost NL: ‘’In deze veranderende tijden is het van belang de energietransitie te versnellen. Borg heeft een slimme oplossing om duurzame warmte op te slaan. We zijn trots dat we Borg kunnen helpen bij een volgende stap om deze oplossing op de markt te brengen.”

 

Share Button