Morgan Stanley Investment Management lanceert 1Gigaton private equity-platform

Bron

Morgan Stanley Investment Management (MSIM) kondigt vandaag aan dat het een 1GT groeigericht private equity platform (1GT of het Platform) heeft gelanceerd dat zich richt op investeringen in bedrijven die gezamenlijk één gigaton aan koolstofdioxide-equivalent (CO2e) emissies uit de atmosfeer van de aarde zullen vermijden of verwijderen vanaf de datum van de investering van het Platform tot 2050, het jaar waarin volgens de Verenigde Naties “Net Zero” moet zijn bereikt.

Als onderdeel van MSIM’s alternatieve beleggingsactiviteiten ter waarde van 200 miljard dollar richt 1GT zich op investeringen in particuliere bedrijven die voornamelijk in NoordAmerika en Europa gevestigd zijn en waarvan de producten of diensten een zinvolle verbetering van de koolstofvoetafdruk van hun respectieve klanten mogelijk maken. Het 1GT-team investeert sinds 2015 in bedrijven die de klimaatverandering willen beperken en heeft tot nu toe bijna 600 miljoen dollar aan kapitaal ingezet via en naast verschillende impactgerichte investeringsvehikels.

Voor 1GT zal het team een deel van zijn incentive-compensatie koppelen aan de onderliggende investeringen die gezamenlijk een gigaton vermijding/vermindering van CO2e-uitstoot katalyseren vanaf de datum van de investering van 1GT tot 2050.

Vikram Raju, MSIM’s Head of Climate Investing en het 1GT Platform, zegt: “Nu COP27 is afgelopen, is het meer dan ooit duidelijk dat we het traditionele model van private equity impact investing op drie manieren radicaal moeten veranderen. Ten eerste moeten we streven naar klimaatdoelstellingen die tastbaar zijn in plaats van anekdotisch en ambitieus in plaats van bijkomstig. Ten tweede geloven wij dat, om zinvolle vooruitgang in klimaatoplossingen te katalyseren, een aanzienlijk deel van de financiële prikkels aan dergelijke klimaatdoelstellingen moet worden gekoppeld. Ten derde moet de meting van die doelstellingen transparant zijn voor de commanditaire vennoten die uiteindelijk het langetermijn kapitaal verschaffen dat de beperking van de klimaatverandering ondersteunt door onderliggende investeringen. Met onze 1GTdoelstelling en gekoppelde financiële prikkels voor het team, hebben we geprobeerd precies dat te doen.”

1GT richt zich op investeringen in particuliere bedrijven die een zinvol financieel rendement en een meetbare positieve milieu-impact opleveren in de thema’s mobiliteit, energie, duurzame voeding en landbouw, en circulaire economie. Het platform wil de aanzienlijke middelen van Morgan Stanley inzetten om samen te werken met bedrijven in portefeuille om ESG-risico’s te monitoren, de beperking van klimaatverandering te vergroten, de ESGmonitoring en -rapportage te verbeteren, en winstgroei, meervoudige uitbreiding en een verbeterd uitstappotentieel na te streven.

Navindu Katugampola, MSIM’s Global Head of Sustainability, merkt op: “1GT is opnieuw een voorbeeld van de inzet van MSIM om innovatieve oplossingen en marktleidende producten te bieden die onze klanten helpen tijdskritische duurzaamheidskwesties aan te pakken en tegelijkertijd te voldoen aan fiduciaire verplichtingen tegenover hun beleggers.”

Share Button