Royal Cosun heeft € 60 mln aan groene onderhandse leningen geplaatst en voor € 145 mln aan groen Schuldschein-papier uitgegeven

Bron
Cosun

Royal Cosun, een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie, heeft met de steun van BNP Paribas, Rabobank en Raiffeisen Bank International voor € 60 mln en € 145 mln aan ESG-gerelateerde, niet-achtergestelde en ongedekte leningen met een vaste en variabele rente geplaatst. De ESG-gerelateerde leningen zijn uitgegeven in tranches van drie, vijf, zeven en tien jaar. De opbrengsten hiervan worden ingezet voor algemene bedrijfsdoeleinden en voor het herfinancieren van bestaande schuld.

BNP Paribas heeft als coördinator de duurzaamheidsclausule opgesteld, die voorschrijft dat de couponrente met maximaal vijf basispunten daalt als de volgende drie ESG-gerelateerde KPI’s behaald worden:

  1. De directe CO2-uitstoot van het bedrijf terugbrengen
  2. Het omzetaandeel van gezondheidsbevorderende ingrediënten of producten en duurzame alternatieven verhogen
  3. Het aantal business lines met het EcoVadis Gold- of Platinum-label verhogen

Ondanks de onstuimige situatie en de volatiele markt blijven groenfinancieringen in trek. Hierdoor kon Cosun verschillende investeerders in Europa, de Verenigde Staten en Azië betrekken bij dit proces.

Uitgifte van deze ESG-gerelateerde instrumenten past bij Cosun’s missie om de volledige potentie van planten te ontsluiten en om te zetten in waardevolle innovaties voor een duurzamere wereld. Op het gebied van directe uitstoot stelt Royal Cosun ambitieuze reductiedoelstellingen. Ook investeert de coöperatie in het kader van haar groeistrategie Unlock 25 in duurzame energie. Zo is recent het Cosun Solar Park geopend, met een zonneweide van zeven hectare dat nu 9,2 miljoen kWh aan duurzame energie opwekt. Deze energie is bestemd voor de specialiteitenfabrieken van Cosun Beet Company, een dochteronderneming van Royal Cosun.

Share Button