Triple Solar haalt 10 miljoen euro groeikapitaal op

Bron
Triple Solar

Partner

Triple Solar, uitvinder van de PVT-warmtepomp en bijbehorende PVT-warmtepomppanelen, heeft met Pensioenfonds ABP een belangrijke nieuwe aandeelhouder aangetrokken om ook de komende jaren voorop te kunnen blijven lopen in de energietransitie.

ABP investeert via haar vermogensbeheerder APG samen met de huidige aandeelhouders – het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), DOEN Participaties B.V., Enfuro Ventures en de beide founders – in het verder vergroten van de impact van Triple Solar op de energietransitie. Het kapitaal wordt aangewend om het unieke warmtepompsysteem internationaal verder uit te rollen, de productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe energiezuinige producten en diensten te ontwikkelen.

Het vervangen van aardgas door verwarming met een elektrische warmtepomp past in het streven van het kabinet om de woningvoorraad in Nederland ingrijpend te verduurzamen. Om te voldoen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs en het Nederlandse Klimaatakkoord, moeten in 2030 uiterlijk 1 miljoen Nederlandse huishoudens zijn voorzien van een warmtepomp voor het verwarmen van woningen.

Cees Mager, CEO en founder van Triple Solar: “ABP had vanaf het begin onze voorkeur bij de zoektocht naar een nieuwe partner. Zo krijgen wij de unieke mogelijkheid om via het pensioenspaargeld van een grote groep Nederlanders ons land verder te verduurzamen met producten die zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw het verschil gaan maken.”

Dominique Dijkhuis, uitvoerend bestuurder van pensioenfonds ABP: “Met deze belegging kan ABP bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland en zorgen voor een goed rendement voor onze deelnemers.  De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de totale CO2-uitstoot wereldwijd. Vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen is daarom ook hier cruciaal voor de energietransitie. Door deze investering kan dit mooie Nederlandse bedrijf Triple Solar groeien en kunnen we gezamenlijk onze impact op de energietransitie vergroten.”

ABP investeert in Triple Solar via het ABP Nederlands Energie Transitiefonds (ANET), dat speciaal is opgericht voor investeringen in veelbelovende bedrijven die zich richten op (technologische) oplossingen voor de Nederlandse energietransitie.

Anthony Viellevoije, Investment Director PDENH: “PDENH investeerde in 2018 voor het eerst in Triple Solar, omdat we sterk geloofden in de visie en het uitvoerend vermogen van het team. In de tussentijd, na een influx van talent in de organisatie en de recente ontwikkelingen in de energiemarkten, is onze overtuiging nog verder gesterkt dat Triple Solar een winnende product-marktcombinatie in handen heeft, waarmee significante impact gemaakt kan worden in onze strijd tegen klimaatverandering.”

Over Triple Solar

Triple Solar is de uitvinder van het PVT-warmtepomppaneel en de PVT-warmtepomp, waarmee een woning op duurzame wijze van warmte, warm tapwater en elektriciteit wordt voorzien. Volledig zonder gas, of hybride. In alle seizoenen, 24 uur per dag. Er zijn inmiddels meer dan 5.000 woningen in binnen- en buitenland aangesloten op een Triple Solar-systeem.

Share Button