Coolset lanceert geautomatiseerd verduurzamingsplatform met €1.5m funding

Bron
Coolset

Coolset, voorheen bekend als Greencast.io, heeft vandaag de lancering aangekondigd van haar nieuwe geautomatiseerde verduurzamingsplatform. Het platform stelt bedrijven in staat om hun carbon footprint te meten, analyseren, reduceren en compenseren, in slechts een paar weken. Hierdoor is het een toegankelijk en effectief alternatief voor het inhuren van dure consultants of het gebruik van foutgevoelige Excel tools.

Meer dan 50.000 bedrijven in Europa zullen tegen 2024 moeten rapporteren over hun duurzaamheid in het kader van de EU corporate sustainability reporting directive (CSRD). Huidige oplossingen zijn echter vaak complex en op maat gemaakt voor grote ondernemingen, waardoor ze ongeschikt zijn voor 80% van de bedrijven. Het platform van Coolset vult dit gat door een eenvoudige en effectieve oplossing te bieden die toegankelijk is voor het MKB.

Het team heeft zojuist €1,5 miljoen opgehaald in een seed-funding ronde om verder te bouwen op hun visie van het one-stop verduurzamingsplatform voor het MKB. De ronde wordt geleid door Global Cleantech Capital en bijgestaan door de eerste investeerder Shamrock Ventures, Horizon, The Sharing Group en diverse angels.

“De oplossing is werkelijk uniek, en Coolset stelt kleine en middelgrote bedrijven in staat om hun reis naar netto nulemissies te versnellen. Dit is een groep bedrijven die doorgaans niet bediend wordt door grote consultants die uren verkopen,” zegt Paul Kloppenborg, managing partner bij Global Cleantech Capital.

“Coolset heeft het potentieel om de manier waarop deze bedrijven verduurzaming aanpakken te revolutioneren en de transitie naar een toekomstbestendige economie te accelereren. We zijn onder de indruk van de snelle groei van Coolset en zijn blij om deel uit te maken van hun reis.”

Het geld wordt gebruikt om te investeren in de technologie, sales en marketing, en om functionaliteiten uit te breiden zoals industrie benchmarks en software-gedreven advies.

“We zijn enthousiast om ons nieuwe platform te lanceren en financiering te hebben veiliggesteld om ons team uit te breiden en onze groei te versnellen”, aldus Konstantinos Kouzelis, co-founder en CEO van Coolset. “We geloven dat bedrijven digitale oplossingen moeten inzetten om hen te adviseren over hun optimale net zero strategie, en ons platform biedt een eenvoudige en effectieve manier voor het MKB om dit te doen.”

Coolset ondersteunt momenteel klanten in verschillende sectoren, waaronder ed-tech scale-up Lepaya, print platform HelloPrint en deelmobiliteit provider MyWheels.

“We waren onder de indruk van de visie van Coolset en hun vermogen om deze om te zetten in een tastbare oplossing die duizenden bedrijven op weg kan helpen”, aldus Tommy Hurley, managing partner bij Shamrock Ventures. “Hun platform biedt een unieke combinatie van automatisering, analyse en gebruiksvriendelijkheid, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor MKB-bedrijven die hun footprint willen reduceren. We zijn enthousiast om Coolset te blijven ondersteunen bij hun groei en impact.”

Share Button