Ontwikkelaar van Plug & Play zonnepanelen Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op

Bron
Supersola

Ontwikkelaar van Plug & Play zonnepanelen Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders. De financiering dient om verder op te schalen, meer producten te maken en Supersola’s naamsbekendheid te vergroten. Dankzij de investering verwacht het bedrijf komend jaar een omzetgroei van meer dan 500%.

Uitbreiden en opschalen

“Dit wordt het jaar waarin we Europees gaan groeien en in de Nederlandse en Franse bouwmarkten willen liggen”, vertelt oprichter Julius Smith van Supersola. “Interesse is er vanuit heel Europa, maar we richten ons nu vooral op ons thuisland Nederland en op Frankrijk, waar vrijwel alle grote bouwmarkten (Castorama, E.Leclerc, Brico Depot etc.) ons al hebben benaderd om te kunnen verkopen. Tot op heden hebben we die vraag moeten afhouden door een gebrek aan productiecapaciteit en financiële middelen. Met deze investering breiden we onze productiecapaciteit uit zodat we kunnen gaan opschalen.”

Plug & Play-oplossing

Supersola biedt een zelf ontwikkeld en geproduceerd zonnepaneel dat direct klaar is voor gebruik. Aansluiten kan in drie eenvoudige stappen: (1) uitklappen, (2) de ballasttanks vullen met water en (3) de stekker in een geaard stopcontact steken. Het vullen en verzwaren met water dient – net als bij een parasolvoet – om het paneel stevig op zijn plaats te houden. Door het water er weer uit te laten lopen wordt de Supersola goed verplaatsbaar naar bijvoorbeeld je nieuwe (huur)huis. De stroom die de Supersola via een standaard stekker levert aan je huis, gaat eerst naar apparaten die op dat moment stroom verbruiken. Als er meer stroom wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt, levert de Supersola stroom terug aan het stroomnetwerk. Je kunt met één paneel beginnen en ter uitbreiding later meerdere panelen aan elkaar verbinden.

Ook voor huurders

“Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen en kan al met één zonnepaneel begonnen worden. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen. Het paneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen kunnen installeren om hun energierekening te verlagen”, aldus Smith.

Investeerders

ROM InWest is de regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM) voor Noord-Holland, waarvan het grote netwerk Supersola ook hierna kan helpen doorgroeien. Techfundone zorgt voor de nodige technische ervaring en kennis van het effectief opschalen van een bedrijf. De InvesteerdersClub bestaat vooral uit ondernemers met een groot netwerk die zelf al eens eerder succesvol een bedrijf hebben opgezet, waardoor zij Supersola met hun ervaring kunnen ondersteunen en adviseren. Supersola ontving eerder al diensten en investeringen vanuit het door de EU ondersteunde EIT InnoEnergy, en investeringen van voormalig topmannen van grote energiemaatschappijen, Arnoud Kamerbeek en Rolf Fouchier.

Foto: De investeerders van Supersola samen om het succes te vieren

Share Button