‘Direct from factory’ modeplatform for Valor haalt €300.000 op voor lancering

Bron
for Valor

Modeplatform for Valor kondigt vandaag de afronding van een financieringsronde van €300.000 aan, mogelijk gemaakt door de steun van drie angel investors. De financiering versnelt de lancering van for Valor’s innovatieve online platform, dat een stijlvolle en ambachtelijke mannengarderobe op verantwoorde en duurzame wijze rechtstreeks van Italiaanse makers naar de Nederlandse consument brengt. Hierin is het platform de eerste ter wereld.

Een win-win model voor een luxe en verantwoorde stijl

Het verniewende platform for Valor is in 2022 opgericht door ervaren kleding- en retail specialist, Michael Jacobs. Met for Valor streeft hij ernaar om stijlvolle, tijdloze kleding, schoenen en accessoires van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor meer Nederlandse mannen, maar dan wel op een verantwoorde wijze en een betaalbare prijs in vergelijking met bestaande luxe merken. Deze visie wordt verwezenlijkt door de consument rechtstreeks producten te laten aanschaffen van de maker.

“Ons initiatief gaat verder dan alleen de collectie; het is een statement van verantwoordelijkheid. Door de directe levering van de maker aan de drager, bevorderen we betaalbaarheid voor consumenten en zorgen we voor eerlijke marges voor de makers, terwijl we tegelijkertijd onze ecologische impact minimaliseren,” legt Jacobs uit.

Daarbij wordt een duurzame aanpak onderstreept door enkel duurzaam gecertificeerde materialen te gebruiken en de CO2-uitstoot te compenseren in samenwerking met Regreener.

De essentie van for Valor’s collectie is een combinatie van kwaliteit en vakmanschap. Alle producten worden vervaardigd door gespecialiseerde Italiaanse familiebedrijven. Jacobs benadrukt: “Wij richten ons op tijdloze ‘essentials’ die makkelijk te combineren zijn, voor een moeiteloos stijlvolle uitstraling die zowel betaalbaar is als verantwoord.”

Financiering voor duurzame groei

Met de recente investeringsronde en een eerdere ronde in juni 2022, heeft for Valor in totaal €300.000 aan financiering verworven. Deze fondsen worden ingezet om de lancering van het platform te versnellen. Naar verwachting zal het platform in januari 2024 officieel lanceren. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf dit moment inschrijven voor updates. Een volgende financieringsronde staat gepland voor begin kwartaal 3 in 2024, gericht op verdere expansie en groei.

Over Michael Jacobs en for Valor

Michael Jacobs, die zijn liefde voor kleding ontdekte op zijn 12e, heeft zich ontwikkeld van professional in de kledingbranche naar de oprichter van for Valor. Na zijn eerste succes als ondernemer met een groothandelsconcept in maatkleding, zet Jacobs met for Valor nu in op de consumentenmarkt. Vanuit een diepgewortelde wens om te laten zien dat het beter kan, is het zijn ambitie om kleding die niet alleen stijlvol is, maar ook een positieve sociale en ecologische impact heeft, betaalbaar te maken voor de consument. Met for Valor brengt hij deze visie tot leven. Vanaf januari 2024 biedt for Valor een compleet assortiment aan kleding, schoenen en accessoires voor mannen dat rechtstreeks van de Italiaanse makers wordt aangeschaft.

Share Button