Rabobank en de EIB stellen €400 miljoen euro beschikbaar voor Impactleningen aan duurzame ondernemers

In samenwerking met de Europese Investeringsbank (EIB) heeft Rabobank een nieuwe transactie voor het programma Impactlening Duurzame Koplopers gesloten. In de afgelopen acht jaar hebben we meer dan EUR 1,5 miljard aan Impactleningen verstrekt en hierdoor meer dan 750 klanten geholpen met het verduurzamen van hun onderneming. Met deze nieuwe transactie wordt er opnieuw rentevoordeel beschikbaar gesteld voor het financieren van duurzame investeringen.

Waarom heeft Rabobank deze nieuwe transactie gesloten?

Rabobank wil duurzaam ondernemen extra stimuleren. Daarom heeft Rabobank acht jaar geleden in samenwerking met de EIB en een aantal duurzame keurmerken de Rabo Impactlening ontwikkeld. Hiermee stellen we geld beschikbaar om rentekorting toe te passen bij financieringsaanragen van investeringen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrag dat beschikbaar is voor deze kortingsregeling is gelimiteerd. In februari is deze weer aangevuld met een recordbedrag van EUR 400 miljoen!

Wanneer kan een onderneming gebruik maken van deze regeling?

Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient de onderneming aan de door EIB en Rabobank gestelde voorwaarden te voldoen. Ondernemingen die beschikken over een van de veertig duurzame keurmerken kunnen hiermee tot 1,10% rentekorting ontvangen op hun financiering. Kijk voor meer informatie op Rabo Impactlening – Rabobank

Share Button